• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 14 Noiembrie , 2016

Gheorghe Şimon: PNL îi minte pe români pentru a încerca să blocheze o lege necesară pentru sute de mii de oameni care lucrează în sănătate şi educaţie

PSD solicită guvernului Zero şi PNL să nu încerce blocarea legii prin care sunt crescute cu 15% salariile personalului din educaţie şi sănătate prin contestarea ei la Curtea Constituţională.

A fost cvorum în Camera Deputaţilor, iar legea pe care PSD a susţinut-o în Parlament şi pe care Guvernul şi PNL o contestă astăzi la Curtea Constituţională este o lege necesară şi constituţională.

 

Creşterea economică trebuie folosită pentru a aduce mai mulţi români în clasa de mijloc. Dacă PSD va ajunge la guvernare, peste 1 milion de români vor avea în următorii 4 ani salarii de peste 1 mie de euro şi vor face parte din clasa de mijloc. Actualul Guvern se opune acestei creşteri de salarii şi tehnocraţii îi numesc „pomanagii” pe românii – profesori şi medici – care vor salarii mai mari, dar sunt obligaţi să respecte votul Parlamentului - a declarat deputatul PSD Maramureş, Gheorghe Şimon, candidat pentru o nouă poziţie în Camera Deputaţilor la alegerile din 11 decembrie 2016.

 

„Există bani la buget – Guvernul Cioloş mai are 29 de miliarde de lei bani necheltuiţi – dar este fie incompetent, fie răuvoitor. Dacă PNL şi tehnocraţii vor rămâne la guvernare, atunci salariile românilor vor rămâne scăzute. PSD a arătat la guvernare că putem aduce rezultate pentru români şi putem creşte salariile şi pensiile. PNL îi minte pe români pentru a încerca să blocheze o lege necesară pentru sute de mii de oameni care lucrează în sănătate şi educaţie.

PSD a crescut salariile bugetarilor, când a fost la guvernare, şi a adus şi creştere economică. PNL şi tehnocraţii au blocat creşterile. Deficitul bugetar este argumentul celor care nu ştiu să guverneze. Dacă românii ne vor acorda încrederea, vom demonstra, din nou, că se poate. În guvernarea PSD 2012 - 2015, am crescut salariile medicilor cu peste 50% şi am crescut salariile pentru toţi bugetarii. Bugetul nu s-a prăbuşit, din contra, am reuşit să creştem economia – România a fost în 2014 şi 2015 pe primele locuri la creştere economică în UE -, plus am lăsat un buget cu un deficit redus. Diferenţa faţă de guvernarea Cioloş este că noi am folosit această creştere economică pentru a aduce mai mulţi bani în buzunarele românilor”, a declarat Gheorghe Şimon, deputat PSD Maramureş.

 

Candidatul PSD pentru un nou mandat a subliniat faptul că,  în primul rând, Parlamentul a încercat să îndrepte Ordonanţa 20, prin care Guvernul Zero a introdus o serie de inechităţi în sistemul salarizării bugetarilor, dezbaterea fiind generată de erorile Guvernului. În 2015 am crescut salariile medicilor cu 25% şi salariile tuturor bugetarilor cu 10%.

„În mod constant, PSD a luat decizii prin care a redistribuit creşterea economică în buzunarul românilor. Am demonstrat că putem aduce rezultate, le vom aduce din nou!”, a conchis deputatul Gheorghe Şimon.

 

„Există bani la buget – Guvernul Cioloş mai are 29 de miliarde de lei bani necheltuiţi – dar este fie incompetent, fie răuvoitor. Dacă PNL şi tehnocraţii vor rămâne la guvernare, atunci salariile românilor vor rămâne scăzute. PSD a arătat la guvernare că putem aduce rezultate pentru români şi putem creşte salariile şi pensiile”.

Gheorghe Şimon

 

Comandat de PSD Maramureş. Executat de New Media S.R.L. CUI MANDATAR FINANCIAR 11160007

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.