• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 29 Iunie 2017

Curs valutar

Euro Euro
4.5563 RON
Dolar american Dolar american
4.0114 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1443 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4700 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Gazeta de SIGHETU MARMATIEI

Marţi , 26 Februarie , 2013
Razii la apartamentele sociale din Sighet
In urma sesizarilor primite dar si a restantelor foarte mari inregistrate la plata chiriilor, primarul Ovidiu Nemes a dispus verificarea tuturor locuintelor sociale din municipiul Sighetu Marmatiei. In acest sens, recent, echipe mixte, formate din politisti locali, reprezentanti ai Politiei Nationale si ai Jandarmeriei, insotiti de primarul Ovidiu Nemes, au trecut la verificarea apartamentelor sociale din cartierul Alexandru   
Marţi , 26 Februarie , 2013
Mihai Dăncuş: documentar biobibliografic aniversar
Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” a lansat martea trecuta volumul „Mihai Dancus: documentar biobibliografic aniversar”, in Seria personalitati maramuresene – aniversari. Aceasta lucrare a fost realizata in cadrul Serviciului de Informare Bibliografica si Documentara de la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” de Aristita Borbei si Liana Pop.
Marţi , 26 Februarie , 2013
Pasapoarte
Punctul mobil de preluare a documentelor pentru eliberarea pasaportului simplu electronic din Sighetu Marmatiei se va muta incepand cu 20.02.2013 pe strada Alexandru Ivasiuc, nr. 17 (fosta Casa Sigheteana/A.J.O.F.M).
Marţi , 26 Februarie , 2013
Au fost desemnați câștigătorii concursului arhitectonic
Primaria Municipiului Sighetu Marmatiei a organizat in perioada 8 august - 14 septembrie concursul arhitectonic „Ansamblu Marcare Intrare in Municipiul Sighetu Marmatiei'. Trei membri ai Comisiei de specialitate, formata din Presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, filiala Nord-Vest, Stefan Paskucz, consilier de specialitate-arhitect Vasile Mandrut, etnologul Mihai Dancus si arhitectul Dorel Cordos au prezentat   
Marţi , 26 Februarie , 2013
Întâlnire între reprezentanții Poliției Maramureș și primarii Maramureșului Istoric
Conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures a avut o intalnire la inceputul acestei luni cu primarii Maramuresului Istoric. Inspectoratul Politiei a fost reprezentat de seful institutiei, Comisarul sef de politie dr. Viorica Marincas, insotit de seful Politiei Sighetu Marmatiei, Comisar sef de politie Gheorghe Botis, seful Politiei Rutiere Sighetu Marmatiei, Vasile Birtoc, seful Sectiei 5 de Politie Rurala   
Marţi , 26 Februarie , 2013
Contractul pentru reabilitarea stației de epurare din Sighetu Marmației a fost semnat astăzi la Primăria Sighet
Recent la Primaria Sighet a fost semnat un nou contract de lucrari in cadrul proiectului cu finantare europeana „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Maramures'. Cel de-al treilea contract din cadrul proiectului la nivel de judet si primul din cele peste 25 de milioane de euro ce revin municipiului Sighetu Marmatiei, prevede primele lucrari de reabilitare a statiei de epurare din   
Luni , 08 Octombrie , 2012
“Acasă înseamnă … Europa”
Asociatia “Acasa inseamna ... Europa” Sighetu Marmatiei, in parteneriat cu Primaria municipiului Sighetu Marmatiei, deruleaza in perioada 09 – 15 septembrie Proiectul “Acasa inseamna … Europa”, finantat prin Programul “Europa pentru cetateni”, Actiunea 1: „Cetateni activi pentru Europa”, Masura 1.1. „Intalnirile cetatenilor privind infratirea intre orase”.
Luni , 08 Octombrie , 2012
Concursul arhitectonic organizat de Primăria Sighet a fost relansat
Concursul arhitectonic organizat de Primaria Sighet a fost relansat, termenul limita pentru depunerea proiectelor fiind 1 februarie 2013
Luni , 08 Octombrie , 2012
Primarul Ovidiu Nemeș a participat la festivitățile de deschidere a noului an școlar
Cea mai buna investitie pentru un viitor mai bun o reprezinta copiii si scoala, de aceea, orice administratie serioasa si performanta investeste inainte de toate in invatamant. Pentru primarul municipiului Sighetu Marmatiei, elevii si scolile au reprezentat totdeauna o prioritate.
Luni , 08 Octombrie , 2012
Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş
„Cea mai importanta realizare este insa faptul ca am reusit sa raman aproape de sigheteni, sa devenim parteneri in constructia „Sighetului de maine”
Luni , 08 Octombrie , 2012
MESAJ DE MULȚUMIRE
Multumesc tuturor celor care s-au implicat in organizarea si buna desfasurare a Festivalului Antic si Medieval „Aeternus Maramorosiensis”. Fara munca asidua si determinarea celor care au facut posibil ca despre acest Festival sa se vorbeasca in tota tara, nu as fi reusit sa-mi respect promisiunea facuta la prima editie a acestui Festival, aceea de a realiza o a doua editie si mai reusita.

Supliment săptămânal

Editoriale

Pr. dr. Cristian Stefan pe 23.06.2017
Calea, Adevărul şi Viaţa / Noţiunea de omenie la români
Notiunea romaneasca a omeniei este greu de definit deoarece nu este o notiune livresca, cum ar fi indicata de cuvintele din alte limbi de circulatie. Cuvantul francez „humain” are mai mult un sens sentimental, iar cuvintele germa­ne „menschlichkeit” sau „menschlich” se apleaca spre ideea de mila. Grecii nu au un   
Ioana Lucacel pe 23.06.2017
Jenant, mișeilor! / Valori
De fiecare data cand, privind cu un amestec de mila, admiratie si recu­nostinta, ascultam povestile detinu­tilor politici, compatimindu-i si bucurandu-ma ca nu am trait teroarea cumplita a regimului comunist, ei raspundeau zambind amar: „nu va bucurati, voi o sa aveti ispite mai mari”. Si au avut dreptate.
Nicolae Teremtus pe 23.06.2017
Coltu’ meu / Cum parchează nesimţiţii în Baia Mare
Am vazut si baimareni fericiti in momentul in care au gasit un loc de parcare la mall, in parcarea subte­rana. Nu m-am numarat printre astia deoarece gasim destul de greu loc de parcare si pentru faptul ca mergem, probabil, la ore nepotrivite. Pe langa acest fapt, e ceva ce ma enerveaza la culme in parcarea de acolo.
Horia Chiş pe 23.06.2017
Fereastra închisorii / Din nou la stână… etern
Ca in fiecare an, una din ascensiunile existentiale asteptate este cea spre stanele montane.
Teodor Ardelean pe 23.06.2017
Biblioteca de idei / Sub semnul urcării în icoană
„Tu, Doamne Dumnezeule, Stapane a toate, lumineaza si indrepteaza sufletul, inima si mintea robului Tau; calauzeste-mi mainile ca sa pot infatisa cum se cuvine si in mod desavarsit chipul Tau, al Sfintei Tale Maici si pe cele ale tuturor sfintilor pentru slava, bucuria si infrumusetarea Sfintei Tale Biserici!”.
Ioan Botis pe 23.06.2017
Mă tot mir / Jocuri cu bile
Lui Dragnea au inceput sa-i tremure izmenele pe el, taman acuma, cand ne-a lovit caldura. Speriat ca slugaii din PSD ar putea sa defecteze, Drag­nea era cat p-aci sa defecheze, iesind din aceasta situatie imputita prin or­dinul pe care l-a dat inaintea votarii motiunii de cenzura: slugile din PSD sa voteze cu bilele la vedere.
Sabin Nemes Bota pe 23.06.2017
Tomograful lui Sabin / Sentiment cartezian
... „Emotiile negative sunt cele care ne fura viata. Sunt principalele cauze ale nereusitelor si esecurilor noastre, ne imbolnavesc mental, fizic si afectiv, ne distrug relatiile si carierele si arunca o umbra peste tot ceea ce incercam sa facem”.

Parteneri

Lista firmelor din Romania