• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 31 Octombrie , 2015

Gabriel Zetea: „Maramureşul este al 8-lea judeţ din ţară privind suma primită în urma rectificării bugetului de stat, respectiv 75 de milioane de lei”

Veşti bune pentru administraţiile locale din Maramureş. Vin banii de la Bugetul de Stat, în urma rectificării bugetare de săptămâna trecută. Sumele stabilite pentru echilibrarea bugetelor locale aduc judeţul nostru în Top 10, Maramureşul situându-se pe poziţia opt potrivit sumelor care vor fi repartizate în teritoriu.

 

 

Gabriel Zetea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a arătat că este vorba despre 26,5 milioane de lei, adică aproximativ 6 milioane de euro, la care se adaugă încă 37 de milioane de lei (aproape 8 milioane de euro), pentru susţinerea sistemului de protecţie al copilului, susţinerea centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap, învăţământul special, finanţarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, finanţarea drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap, hotărâri judecătoreşti pentru plata salariilor. Pe lângă cele două sume distincte, amintite mai sus, mai vine o infuzie importantă de bani pentru întreţinerea drumurilor comunale şi judeţene pentru lunile noiembrie şi decembrie, de peste 12 milioane de lei, respectiv alte 3 milioane de euro. Cu un total de 75 de milioane de lei alocaţi Maramureşului, judeţul nostru va primi, pe finalul anului 2015, echivalentul a aproximativ 17 milioane de euro.

 

„La categoria drumurilor judeţene, anul 2015 va fi cel mai important din istoria judeţului”

Referitor la această sumă uriaşă de bani, care ajunge în Maramureş, în urma rectificării Bugetului de Stat, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea, s-a arătat extrem de mulţumit de faptul că, şi de această dată, Guvernul României a privit judeţul nostru ca pe un partener serios şi viabil.

 

„Finanţările Guvernului Ponta pentru Maramureş continuă în acelaşi ritm susţinut al ultimilor trei ani. Sincer, sunt extrem de fericit că avem, din nou, o sumă atât de importantă pentru întreţinerea drumurilor judeţene. Din punctul de vedere al reparaţiilor, pe această categorie de drumuri, anul 2015 va fi cel mai bun din istoria judeţului, pentru că, dacă până acum vorbeam de 5, maxim 10 km de covoare asfaltice noi, în anul 2015 vom vorbi de peste 40 de km de drum judeţean aduşi la o stare de viabilitate corespunzătoare. Pentru prima oară am reuşit să avem alături de consilierii judeţeni şi o strategie corectă şi am înlocuit peticirile şi reparaţiile temporare cu covoare asfaltice pe kilometri întregi, iar rezultatele se văd.

 

În al doilea rând, mă bucur enorm că, la finalul acestui an, toate primăriile, fără excepţie, vor avea mai mulţi bani ca în 2014. Astfel, din punctul de vedere al comunităţilor locale, ne putem declara mulţumiţi de bugetele existente. Aş fi curios de poziţiile publice pe care le vor lua în această perioadă parlamentarii PNL, care au criticat la începutul anului modificările la Legea Finanţelor Publice Locale şi care constată, încă o dată, că s-au înşelat”, a subliniat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.