• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Septembrie , 2017

Gabriel Zetea a ajuns întâlnirea „Fiilor satului de la Nănești”, eveniment aflat la a V-a ediție

În satul Nănești din comuna Bârsana a avut loc duminică, 10 septembrie 2017, cea de-a V-a ediție a evenimentului deve­nit deja tradiție, „Fiii satului la Nănești”.
Ileana Matus, președintele Fundației „Moroșanca”, în colaborare cu instituția Consiliului Județean Maramureș, cu Pri­măria și Consiliul Local Bârsana, dar și cu Centrul Cultural de Arte și Tradiții Bârsana au organizat, și în acest an, o acțiune de excepție.
La eveniment au participat oficialități locale și județene care au acceptat cu drag invitația lansată de primarul comunei Bârsana, Teodor Ște­fanca, dar și de vice­primarul Ioan Bologa.

Festivalul organizat pentru al cincilea an consecutiv de Ileana Matus urmărește să promoveze atât frumusețea locului, cât și identitatea social-culturală a năneștenilor. Acest lucru s-a văzut și în numărul mare de participanți, mulți dintre ei revenind acasă de pe meleaguri străine, pentru a petrece alături de cei dragi. Și președin­tele Consiliului Județean, Gabriel Zetea a ajuns, la fel ca și anul trecut, la întâlnirea „Fiilor satului la Nănești”, pentru a da asigurări locuitorilor că promisiunea pe care a făcut-o la ediția anterioară va fi onorată, iar drumul județean de pe Valea Izei va intra în reabilitare.
„Revin mereu cu drag în mijlocul vostru, aici, la Nănești, dar și în Bârsana, deoa­rece  aveți un primar destoinic, care știe să lupte pentru interesul comunității. Și pot să vă spun că își ia de fiecare dată inima în dinți și vine sau în Baia Mare, sau în București, pentru a aduce fondurile necesare realizării proiectele pe care Bârsana atât de mult timp le-a așteptat. Și vorbim aici despre canalizare, despre proiectele de apă, de reabilitarea școlilor și a grădinițelor, proiecte pe care primarul Teodor Ștefanca le va semna în această toamnă cu bani de la Guvernul României. Sunt bani care vor veni în comuna Bârsana și sunt fonduri care, în următorii trei ani, vor fi folosite pentru bunăstarea socială a locuitorilor. În urmă cu câteva săptămâni, când am fost la sărbătoarea comunei, am promis că voi reveni și la întâlnirea fiilor satului de la Nănești și mă bucur că am reușit să mă țin de cuvânt. Iar aici, în Nănești, am fost și anul trecut și atunci am dat asigurări că drumul acesta bătrân, cum îi spuneți voi drumului județean, va intra în reabilitare. Am făcut pași importanți în acest sens și vom continua să ne batem până ce proiectul va fi cu adevărat finalizat. Și pot să vă spun astăzi, prezent aici în mijlocul dumnea­voastră, că am primit din partea Minis­terului Dezvoltării Regionale, Adminis­trației Publice și Fondurilor Europene, condus de vicepremierul Sevil Shhaideh, suma de 50 de milioane de euro, pentru ca drumul de la Vadu Izei până în Săcel să fie reabilitat.
Drumul județean este, pentru fiecare comunitate de pe Valea Izei, extrem de important, deoarece numai așa putem să facem turism în Maramureș, doar așa putem să creăm noi locuri de muncă. Speranța administrației județene este ca, în timp, mulți dintre prietenii noștri, dintre copiii și frații noștri plecați peste hotare - și care sunt obligați să muncească în alte țări pentru a asigura o viață mai bună pentru ei și familiile lor -, să poată să revină definitiv acasă. Pentru a se putea bucura cu ade­vărat de Maramureș, de frumosul nostru județ și de tot ce înseamnă aceste melea­guri, trebuie să rezolvăm problema infrastructurii rutiere, care, apoi, va genera cu adevărat un turism profitabil. Sunt lucruri pe care oricine care îndeplinește funcții în administrație trebuie să le facă. Nu este nevoie de mulțumiri pentru ca astfel de proiecte să fie duse la bun sfârșit, este suficient să știm că cei care vin în urma noastră, respectiv copiii noștri se vor bucura cu adevărat de frumosul Maramu­reș”, a declarat șeful administrației jude­țene, Gabriel Zetea, prezent la a V-a ediție a întâlnirii „Fiilor satului de la Nănești”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.