• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 20 Ianuarie , 2015

„FILANTROPIA” - un proiect european, care se adresează șomerilor din Maramureș

 

Proiectul a demarat în data de 31 martie 2014, are o perioadă de implementare de 12 luni şi un buget total de 1.083.828,00 lei. Este co-finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenţie: 5.1. „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”.

 

Obiectivul general al proiectului vizează facilitarea integrării pe piaţa muncii şi dezvoltarea profesională cu impact pe termen lung pentru 320 de persoane fără loc de muncă din regiunea nord-vest, cu accent pe şomerii de lungă durată, în termen de 12 luni, prin furnizarea serviciilor de informare, consiliere şi orientare privind cariera, formarea profesională continuă, ateliere de lucru profesionale, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă.

 

220 de persoane au absolvit programe GRATUITE de formare profesională

 

Prin implementarea proiectului „FILANTROPIA” şi a programelor de formare profesională continuă (FPC) se urmăreşte investiţia în resurse umane, şi anume, creşterea gradului de ocupare pe piaţa muncii, asigurarea de oportunităţi egale pentru toate categoriile sociale şi îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei.

Până la 31 decembrie 2014, 220 de persoane au finalizat următoarele programe FPC: „Chelner”, „Cofetar”, „Manager proiect”, „Agent vânzări”, „Confecţioner asamblor articole din textile”, „Lucrător comercial”, „Tâmplar manual”. La absolvirea fiecărui curs se eliberează certificate recunoscute la nivel naţional şi european.

La începutul anului 2015, se vor desfăşura alte două programe de formare profesională: „Brutar” şi „Tăietor roci ornamentale”.

 

Servicii integrate şi Ateliere „START”

 

Pe lângă programele FPC, furnizate de către S.C. 3 ART S.R.L., proiectul include servicii de informare şi consiliere profesională/ mediere, oferite de către Asociaţia Filantropică „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul”. Această activitate presupune evaluarea şi autoevaluarea personalităţii în vederea orientării profesionale; informare privind piaţa muncii şi evoluţia ocupaţiilor; stabilirea traseului profesional; informare privind locurile de muncă vacante şi condiţiile de ocupare a acestora; corelarea ofertei cu cererea de pe piaţa muncii, preselecţia candidaţilor în conformitate cu cerinţele locurilor de muncă oferite şi în concordanţă cu pregătirea, aptitudinile, experienţa şi cu interesele acestora.

 

De asemenea, Asociaţia pune la dispoziţie persoanelor din grupul ţintă al proiectului trei Ateliere „START” – de croitorie, tâmplărie şi mozaic – unde participanţii au la îndemână aparatură şi tehnică specifică domeniului de activitate pentru deprinderea experienţei practice. Atelierele „START” creează un prim-pas pentru cei care doresc un loc de muncă, doresc să-şi exploreze aptitudinile, să se dezvolte prin învăţarea unor lucruri noi.

Este important de precizat faptul că proiectul „FILANTROPIA” respectă principiul egalităţii de şanse, asigurând accesul tuturor categoriilor de persoane la activităţile desfăşurate, indiferent de gen, vârstă, etnie, religie, poziţie socială, dizabilitate etc.

 

Asociaţia Filantropică „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul”

Bld. Republicii, nr. 8, Baia Mare, jud. Maramureş

 

Fodoruţ Vasile, Manager proiect – Tel.: 0362-739-505         

E-mail: afsiim@yahoo.com.
 

S.C. 3 ART S.R.L.

Str. Salcâmului, nr. 12A, Baia Mare, jud. Maramureş

Tel./ Fax: 0362-800-401

E-mail: office3art@yahoo.com.
 
 

Pentru înscrieri, informaţii suplimentare şi fotografii vă invităm să accesaţi pagina Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/ProiectFilantropia.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.