• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 5 August , 2012

Festivalul ReCreativ

 În perioada 4-5 august 2012, Ocean Evenimente şi Asociaţia ReCreativ, în parteneriat cu Primăria Municipiului Baia Mare, Consiliul Local Baia Mare şi Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş, organizează Festivalul ReCreativ.

 
 

Festivalul propune publicului băimărean participarea la o serie de ateliere, coordonate de meşteşugari cu experienţă, designeri şi ceramişti, care se unesc în acest beauté du geste din dorinţa de a populariza îndeletniciri maramureşene tradiţionale. Atelierele se vor desfăşura în două locaţii: la Bastionul Măcelarilor şi în Piaţa Păcii, în zilele de 4 şi 5 august, între orele 10.00-21.00. Piaţa Păcii va găzdui paravanul de eşarfe obţinute în urma campaniei Donează o eşarfă pentru ReCreativ, decoraţiuni realizate cu materiale refolosite, luminate de lampioane încărcate cu energie solară şi o expoziţie de jucării din obiecte refolosite. De asemenea, în Baia Mare soseşte caravana „Ştiaţi că”, cu informaţii despre oraş, legislaţie şi participare, coordonată de organizaţia „+/-“ din Bucureşti şi o cabină foto tematică.

 

Festivalul ReCreativ îşi propune să încânte băimărenii prin muzică de calitate, decoruri neconvenţionale şi ateliere de creaţie. Organizatorii doresc să încurajeze lumea să refolosească diferitele materiale care îi stau la îndemână, inspirându-i şi oferindu-le idei alternative în refolosirea lor.

 

Activităţile principale din cadrul festivalului cuprind atelier cu origami, lecţii de dans, atelier zmee, land art, colţul cu poveşti, atelier pentru croşetat, concerte susţinute de tinere talente, film în aer liber, decorarea vitrinelor cu peturi de sticle (idee logo) a barurilor, puburilor, atelier craftinguri cu obiecte refolosite, atelier de creaţie sticle decorative, atelier de pictură cutii din lemn, atelier de pictură pe farfurii, atelier de broderie, atelier de pictură pe suport de metal etc. 

În perioada festivalului va avea loc şi o expoziţie cu vânzare la Bastionul Măcelarilor. Expoziţia va promova bunuri realizate cu ajutorul materialelor nonconvenţionale sau folosind bunuri cărora li s-a schimbat rolul uzual. Vor fi prezentate obiecte din hârtie, ceramică, bijuterii, accesorii, benzi desenate, tricoturi, curiozităţi de colecţie. Produsele vor fi selecţionate înainte de a fi prezentate în expoziţie.

 

Un nou concept care să producă o atitudine pozitivă

 

„Prin ReCreativ dorim să introducem un nou concept, care să producă o atitudine pozitivă în ceea ce priveşte reutilizarea obiectelor aflate la îndemâna oricăruia dintre noi, reutilizarea obiectelor care fac parte din viaţa noastră cotidiană, îmbinând creativitatea şi distracţia, dându-le o nouă formă, fiind prezentate în casele noastre într-un mod ingenios şi cu o funcţie estetică, uneori, chiar mai atrăgătoare decât cea pe care o aveau iniţial. Printre primele acţiuni de acest gen, festivalul prezintă o oportunitate de colaborare între instituţii publice şi cetăţeni, o ocazie pentru educaţie nonformală şi wellbeeing.

Ca şi organizatori, ne adresăm comunităţii băimărene tinere interesate de modelele contemporane, oferindu-i o alternativă în ceea ce priveşte petrecerea timpului liber.

De asemenea, ne adresăm cumpărătorilor de crafting, mass-mediei şi bloggeri-lor” - Carmen Maria Mărginaş, preşedinte ReCreativ.

 
 

Raluca OCEAN

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.