• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Martie , 2017

Festivalul de Teatru Contemporan pentru Tineret ACTING

Rotary Club Baia Mare organizează Festivalul de teatru ACTING, în perioada 24-26 martie 2017. Ajuns la a patra ediţie, Festivalul de Teatru Contemporan ACTING reuneşte în prezent liceeni talentaţi din diverse colţuri ale ţării (Bistriţa, Târgovişte, Panciu, Sebeş, Câmpeni, Vulcan, Sighet şi Baia Mare), iar prin sprijinul financiar oferit de Cluburile Rotary din aceste localităţi, proiectul s-a dezvoltat an de an.

 

 

La fel ca în ediţiile precedente, locul de desfăşurare este Tea­trul de Păpuşi Baia Mare. Festivalul ACTING se deru­lează în parteneriat cu Facultatea de Teatru şi Televiziune din Cluj, care va acorda şi în acest an Diploma „Cons­tan­tin-Cristian Buricea Mlinarcic”. Tânărul actor care va primi această dis­tincţie are posibilitatea de a intra fără concurs de admitere la specializarea Teatrologie.

Participanţii la acest festival concu­rea­ză pentru Marele Premiu, dar benefi­ciază şi de ateliere teatrale pe diferite teme, de întâlniri cu personalităţi din lumea teatrului sau de spectacole de teatru profesionist. Juriul festivalului este format din cadre universitare, masteranzi şi studenţi de la Facultatea de Teatru şi Televiziune Cluj-Napoca, regizori, actori.  Colaborarea cu această facultate de prestigiu dar şi prezenţa lor în juriu au făcut posibilă dezvoltarea proiectului într-unul de descoperire a tinerelor talente.
Obiectivele acestui festival sunt: ofe­rirea unei şanse unice elevilor talentaţi să urmeze o facultate de profil;  promovarea Cluburilor Rotary ca susţină­toare ale culturii şi ale tinerelor talente; posibilitatea dezvoltării în timp a unui Festival Rotarian ACTING la nivel na­ţional; implicarea adolescenţilor în acti­vităţi culturale şi artistice extraşcolare; dezvoltarea personalităţii, a capacităţii de a socializa, de autocunoaştere; creş­terea capacităţii de a înţelege mai bine artele spectacolului, de a şti cum se pri­veşte şi posibilităţile oferite de o echipă de teatru în a interpreta un text teatral prin mijloace specifice; dezvoltarea capacităţii şi a curajului de a se exprima în public; deschiderea gustului pentru artă şi formarea unui public de festival. 

Unsprezece trupe de teatru din ţară au pregătit reprezentaţii din opere ale unor autori contemporani, dar şi creaţii proprii. Pe parcursul festivalului, liceenii vor participa la workshopuri susţinute de lect. univ. dr. Raluca Sas-Marinescu, lect. univ. dr. Mihai Pedestru, masterand regie Cătălin Mardale, actorii Ionela Roşca, Alexandra Vanci şi Eduard Bindiu. Preşedintele juriului va fi conf. univ. dr. Gelu Badea, şeful ca­tedrei de regie din cadrul Facultăţii de Teatru şi Televiziune Cluj-Napoca. Şi în acest an, coordonarea artistică este asigurată de prof. Nicolae Weisz. „Am conceput acest festival în ideea de a găsi modalităţi de a completa sau uneori chiar de a suplini educarea tinerei generaţii, de a deschide noi căi de acces la cultură. Clubul Rotary Baia Mare a dezvoltat şi sprijinit financiar, în cei 21 de ani de activitate, un număr foarte mare de proiecte, în multe cazuri în parteneriat cu cluburi rotariene din ţară şi din străinătate. Clubul Rotary Baia Mare mulţumeşte tuturor partenerilor şi sponsorilor implicaţi în acest proiect”, a declarat Angela Dobrai, directorul festivalului, membru Rotary Baia Mare.
 

 

„Clubul Rotary Baia Mare a dezvoltat şi sprijinit financiar, în cei 21 de ani de acti­vitate, un număr foarte mare de proiecte, în multe cazuri în parteneriat cu cluburi rotariene din ţară şi din străinătate”.
Angela Dobrai

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.