• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 14 Septembrie , 2018

Festivalul Concurs Internațional „Liviu Borlan” – un regal coral de excepție la Casa Tineretului din Baia Mare

La Festivalul Concurs desfă­șurat la Casa Tineretului au participat corurile Coro Polifonico Santa Croce din Italia, Gdynia Maritime University din Polonia, Sol Oriens Choir din Ungaria, Schola Cantorum Bialostociensis din Polonia, Corul Sophia din Ucraina, Corul de Femei Conservatorului in Slovacia, Corul Mixt din J.L. Bella – Slovacia, Voices of Orpheus din Bulgaria și Corul Voces din România.
La deschiderea regalului coral au fost prezenți și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, alături de vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș, șeful administrației județene înmânând bustul lui Vasile Lucaciu, respectiv George Pop de Băsești, reprezentanților Corului Armonia și președintelui Voicu Enăchescu.

„I-am felicitat pentru o nouă ediție reușită a Festivalului Internațional Liviu Borlan și am transmis bun venit în Maramureș și în Baia Mare tuturor celor care au ales să ne treacă pragul. Încercăm mereu să fim gazde bune și, de fiecare dată, ne primim oaspeții cu bucurie și plăcere. Am mulțumit Coralei Armonia pentru că a acceptat, și în acest an, ca instituția Consiliului Județean să fie partener al evenimentului, prin punerea la dispoziție a sălii în care au avut recitalurile. Casa Tineretului nu arată încă așa cum ne dorim, însă doar în acest an am preluat clădirea și sperăm că anul viitor condițiile vor fi și mai bune pentru toate activitățile. Acest an este însă unul special, este anul Centenarului, când sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire a Transilvaniei cu România, dar sărbătorim și 50 de ani de la înființarea județului Maramureș în actuala sa formă, 50 de ani de când Țările Lăpușului, Chioarului, Codrului și Maramureșul Voievodal s-au unit pentru a forma cel mai frumos județ al României. Și pentru că în acest an trăim în spiritul Centenarului am oferit Coralei Armonia, în numele Consiliului Județean Maramureș, un bust cu Vasile Lucaciu, unul dintre maramureșenii de bază care au luptat cu toții pentru unitatea tuturor românilor. Și tot în numele instituției județene am oferit președintelui Enăchescu un bust cu președintele Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia, George Pop de Băsești, pentru a-i aminti de Maramureș și de tot ce înseamnă acest județ minunat”, a declarat Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș.
Programul a continuat și în cursul zilei de sâmbătă,  când între orele 14.30 – 15.00 a avut loc Parada corurilor pe traseul McDonald’s – Bulevardul București – Biserica „Sfânta Cruce”, după care, între orele 15.00 – 16.45, la Biserica „Sfânta Cruce” s-a desfășurat Gala Laureaților.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.