• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 5 Februarie , 2020

Fereastra închisorii. Trei nenorociri

Trei umbre, mari şi urâte, duhnesc peste capul nostru al tuturor.
De prea mulţi ani, incapacitatea administrativă şi corupţia le lasă să se dezvolte, deopotrivă la vedere dar şi insidios, fragilizând atât oamenii cât şi societatea.

Prima, despre care s-a scris enorm şi s-a făcut foarte puţin, este asaltul criminal asupra naturii, începând cu defrişările sălbatice şi terminând cu distrugerea văilor de munte de către aşa zisele microhidrocentrale.
Să nu mai vorbim că am devenit raiul european al descreieraţilor motorizaţi, pe două sau patru roţi, care pângăresc chiar şi ariile protejate din înaltul munţilor.
Şi de faptul că suntem regii gunoaielor aruncate peste tot, începând din întinsul câmpiilor şi până în păşunile alpine.
Desigur, când vin furtuni cu iz apocaliptic ne mirăm ipocrit de deznădejdea violentă a naturii, pe care tocmai noi am batjocorit-o, deşi e moştenirea noastră cea mai de preţ.

A doua umbră sunt drogurile şi suratele lor mai noi.
Difuzate şi perfuzate ticălos până în cele mai sensibile medii, acelea ale adolescenţilor şi chiar copiilor, drogurile de nouă generaţie nu primesc un răspuns pe măsură.
Pentru nenorociţii care distrug pe viaţă adolescenţi şi tineri cu droguri infecte şi ieftine, legea e blândă iar admirabilii poliţişti de la comba­terea crimei organizate sunt prea puţini.
Şcolile şi cei care învaţă acolo, au devenit un mediu de elecţie pentru tot soiul de infractori periculoşi care distrug minţi, suflete, echilibre şi chiar vieţi.
Multă lume se face că nu vede câte prafuri, ierburi şi alte rele cumplite le sunt oferite adolescenţilor, plini de sensibilităţi şi vulnerabilităţi.
Oamenii se trezesc doar când li se întâmplă chiar copiilor lor.
A treia umbră e violenţa.
Care a început să se banalizeze, să devină o fatalitate.
Tocmai ce autoritatea poliţiştilor a fost puţin întărită. Un lucru bun. Dar trebuie mult mai mult întărită. Şi legea la rândul său. Şi mecanismele de prevenţie.
În rest, păziţi-vă copiii, protejaţi natura şi respingeţi violenţa.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.