• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 12 Octombrie , 2018

Fereastra închisorii / Replică maestrului Vasile Dale

Domnule jurnalist Vasile Dale,

La data de 8 octombrie 2018 aţi publicat un articol pe site-ul dumneavoastră de ştiri cu iz apocaliptic, avându-l ca personaj central pe directorul Penitenciarului Baia Mare. Adică pe mine.
Din nefericire, nu aţi avut inspiraţia să vă amintiţi, în cazul în care aţi ştiut vreodată, că jurnalismul adevărat nu se face nici în spaţiul murdar al minciunii şi nici în timpul psihologic al batjocoririi conştiinţei cititorilor.
Poate dacă cineva v-ar fi luminat, doar puţin, taraba întunecată la care aţi zămislit acest articol, aţi fi făcut gestul de minimă decenţă jurnalistică să-mi cereţi un punct de vedere.
Asta înainte de a-mi posta chipul în mijlocul incendiilor, accidentelor, crimelor şi violu­rilor pe care este zidit cu consecvenţă şi seninătate site-ul dumneavoastră.
Desigur, în gazeta dumneavoastră virtual de dreaptă, sunt gata vinovat şi condamnat la oprobriul public. Sursele dumneavoastră sunt infailibile şi vieţuiesc la sediul adevă­rului absolut.
Vizualizările articolului au fost extraordinar de multe, iar comentariile pe măsură de veninoase.
Poporul muncitoresc aplaudă frenetic în picioare execuţia chiaburului cel rău.
Puturoşii, şmecherii, viclenii, fricoşii şi în­deosebi sifoanele ştiu că asta e lumea pe care şi-o doresc. O lume în care sub fusta anonimatului şi partidului îţi este permis orice. Iar cine vrea să câştige întrecerea socialistă trebuie să livreze cea mai abjectă minciună despre intelectuali. Dacă se poate, chiar şi despre Păstorul cel blând din ceruri.
Setea de rating v-a fost potolită, iar foamea de senzaţional la rândul ei îndestulată.
Sărmanii delatori, fericiţi că au înfipt un cuţit bont tocmai în spatele omului care le-a făcut cel mai mult bine, fug de rup pământul spre boscheţii anonimatului.
Ca un simplu om, pe care l-aţi calomniat şi denigrat în modul acesta laş, vă precizez câteva lucruri (pentru sursele dumneavoastră proletare nu e necesar fiindcă ştiu prea bine):
1. sunt un tip nefrecventabil şi ciudat tocmai fiindcă nu am cerut niciodată nimănui nimic ilegal sau imoral şi nu am permis-o nici altora să o facă în raport cu mine;
2. ca atare, nici în acest caz nu i-am cerut nimic legat de permisul meu de conducere şefului poliţiei din Baia Sprie, pe care îl cunosc de multă vreme ca fiind un poliţist vrednic şi corect, chiar iute la mânie când e vorba de aplicarea legii;
3. când eşti crescut la munte, cu icoana Mai­cii Domnului deasupra capului şi cu legea lui Hristos în inimă, nu poţi să accepţi că valorile şi realitatea sunt pe invers. Adică susţin familia axiologică tradiţională, inclusiv când mi se suspendă permisul de conducere.
Dacă partizanii rezistenţei din munţi, precum şi cei din închisorile comuniste, au fost bandiţii acestui neam, rămân alături de ei, în calitate de duşman al poporului asuprit şi apărat de breaking-news-urile dumnea­voas­tră devastatoare.
Să trăiţi, tovarăşe Vasile Dale!
 

Cu ortodoxie, Horia Chiş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.