• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 6 Martie , 2020

Fereastra închisorii. Haznaua cu diamante

Să fim foarte clari de la început. Banca centrală este o instituţie vitală şi cu greutate în orice stat. Şi foarte respectabilă.
În cazul nostru însă, avem câteva chestiuni care trebuie taxate, sau măcar precizate.
Nu neg performanţele întâistătă­torului băncii naţionale, dar parcă suntem la Vatican.
Guvernatorul nu e nici pe departe un fel de Papă, de aceea ar trebui să aibă măcar adierea gândului că nu e de neînlocuit.
Nu găsesc de apreciat oamenii care îşi petrec bătrâneţile ca provi­denţiali şi eterni şefi prin peisajul public.
După cum detest foşti procurori sau judecători, care la pensie se transformă angelic în avocaţii
dia­volilor, slujitori devotaţi ai criminalilor, corupţilor şi chiar pe­­do­­fililor.
Dar să revenim la banca noastră supremă cea de toate zilele.
O altă problemă cu eternitatea: consilier şi purtător de cuvânt al marelui boss bancar e alt om în etate, parcă tot acelaşi de când eram copil.
Un individ care crede că le ştie pe toate şi care la 83 de ani ar trebui să aibă decenţa să ne scutească de incantaţiile sale mediatice penibile.
Ce m-a deranjat cel mai mult la banca mea naţională a fost veş­nicul discurs ipocrit împotriva creşterii de pensii şi salarii pentru oamenii în a căror proprietate este de fapt însuşi aşezământul public în cauză.
În timp ce domnii bancheri pu­blici se scaldă în opulenţă sala­rială şi nu numai, pentru românii simpli nu sunt niciodată resurse pentru o pită puţin mai albă.
Ceea ce, revoltător îmi aduce
aminte de guvernul acela girat de supremul comandant hăhăit, care a tăiat toate salariile noastre, în timp ce pompa sute de milioane de euro pentru clica penală care a supt de la ţâţa cea nesecată a ANRP.
Şi ca să vă dau un exemplu mai viu decât un peşte în apă, iată ce ispravă ne pregăteşte instituţia care ne tot spune că nu sunt bani în plus pentru veniturile poporului muncitor şi gânditor: o achiziţie de 1,6 milioane de euro fără TVA.
Credeaţi că pentru un proiect special? Nu, doar pentru moder­nizarea grupurilor sanitare din sediul central.
Bineînţeles, la toamnă vor ţipa că dacă cresc pensiile şi salariile profesorilor va exploda inflaţia şi vor fi asasinate echilibrele financiare.
1,6 milioane de euro fără TVA? Pentru aşa ceva? Serios? Ori puneţi diamante, ori tot a doua încăpere din clădirea aia e un templu închinat nevoilor.
Vă rog să ne răspundeţi şi nouă, celor neiniţiaţi şi răutăcioşi.
Şi să ne scutiţi de discursul senil cu profitul băncii, fiindcă pentru asta încasaţi veniturile alea gro­tesc de mari, care vă fac să nu în­ţe­legeţi ce înseamnă să supra­vie­ţuieşti cu o pensie mizerabilă.
Coborâţi din cer şi daţi-vă puţin cu bicicleta pe pământ, cum fac oamenii de stat mari cu adevărat, de prin Olanda, Danemarca sau Suedia.
Şi nu uitaţi câte şcoli prăpădite din România nu au un grup sanitar pentru copii, nici măcar din ăla făcut cu materiale din demolări.
Exageraţi rău de tot.
Şi nu e potrivit, acum în postul smereniei şi jertfei absolute.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.