• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Decembrie , 2014

Fereastra închisorii / Arsenie Boca - 25 de ani de viaţă după moarte

Se împlinesc 25 de ani de când s-a născut în inimile oamenilor dorul duhovnicesc după Părintele Arsenie Boca. De atunci, de la moartea lui trupească, dar şi de dinainte din timpul vieţii pământeşti, acest mărturisitor apostolic a lui Dumnezeu a insuflat credincioşilor o râvnă a mântuirii care ţine de sfinţenia cea adevărată. Cu o fascinaţie şi putere pogorâte drept din cer.

Dincolo de minunile şi profeţiile sale, învăţăturile şi viaţa acestui monah contemporan fabulos exercită un magnetism incredibil asupra vieţii oamenilor. Canonizat repede, cu dragoste şi lacrimi nesfârşite, de către inimile ortodocşilor români, sfinţenia sa uriaşă nu mai are nevoie de nicio oficializare din partea capilor bisericii, împietriţi în proiecte imobiliare şi politice. Surzi parcă la cea mai înaltă şi roditoare cântare de bucurie a oamenilor închinată unui duhovnic irepetabil. Sfinţii închisorilor aşteaptă şi ei, cu tăcută răbdare.

În timp ce unii cred că poporul se va mântui într-o catedrală mare de tot, mormântul părintelui de la Prislop, precum şi mărturiile fenomenului de la Sâmbăta, sunt mult deasupra zidurilor oricărui templu religios. Biserica pe care a construit-o şi pictat-o Arsenie Boca pentru poporul însetat după Hristos se află în adâncul tainic al sufletului acestuia, dăinuitoare şi vie.

Departe de orice freamăt pământesc, Arsenie Boca este parte a sfinţilor care au deschis cel mai larg porţile Cerului, pentru noi muritorii ce tânjim după Împărăţia lui Dumnezeu.

Închinare şi mulţumire ţie, Părinte Sfânt.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.