• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Iunie , 2016

Family Hope on Bike – peste 200 de copii şi adulţi au străbătut Baia Mare pe biciclete

Sâmbătă, 11 iunie, peste 200 de persoane – copii alături de părinţii şi prietenii lor – au participat la a doua ediţie a „Family Hope on Bike – Copii şi părinţi pe biciclete” şi au străbătut Baia Mare într-o plimbare de redescoperire a oraşului pe biciclete, care a reprezentat şi o ocazie de relaxare şi petrecere a timpului împreună într-un mod plăcut. Evenimentul „Family Hope on Bike – Copii şi părinţi pe bicicletă” a fost organizat de Fundaţia Hope and Homes for Children şi Ski & Bike Center.

 

Bicicliştii au început să se adune, cu mic, cu mare, încă de la ora 11:00 în Piaţa Millenium, de unde au pornit apoi spre Bulevardul Bucureşti, prin strada Culturii, au ajuns la Gară, apoi la Gold Plaza. Traseul a continuat în sus, spre Bulevardul Independenţei, apoi pe Victoriei spre Câmpul Tineretului. Copiii şi părinţii lor s-au oprit de mai multe ori pe drum pentru a face fotografii, cele mai importante puncte incluse în această aventură pe bicicletă fiind Muzeul de Etnografie şi Muzeul Satului. În interiorul acestuia din urmă a fost amenajat şi un punct de hidratare, unde bicicliştii au primit apă şi fructe şi s-au odihnit puţin, pregătindu-se pentru ultima parte a călătoriei urbane.

 

„A fost o zi extraordinară, mă bucur din suflet că am reuşit să strângem atât de mulţi copii şi adulţi şi să parcurgem frumosul nostru oraş pe două roţi. A fost o experienţă foarte plăcută, o zi de relaxare, din care am avut cu toţii de câştigat: am redescoperit cele mai frumoase locuri din Baia Mare, iar copiii au petrecut o dimineaţă plăcută alături de familiile şi prietenii lor. Cred că cel mai important lucru pentru copii este ca părinţii să petreacă timp de calitate alături de ei, acest lucru îi leagă ca familie, iar noi, la Hope and Homes for Children, milităm pentru familii unite, în care copiii să se simtă iubiţi, ocrotiţi şi valorizaţi”, a spus Ştefan Dărăbuş, director regional, Europa Centrală şi de Sud, Hope and Homes for Children.

 

La final, participanţii la marşul pe două roţi au ajuns, puţin obosiţi, dar plini de entuziasm, la punctul din care a început plimbarea, în Piaţa Millenium. Toţi bicicliştii au făcut din nou fotografii, au primit diplome de participare şi autocolante cu Hope and Homes for Children, Ski & Bike Center şi Family Hope on Bike 2016.

 

Despre Hope and Homes for Children România

 

Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în ţara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la alternative bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate.

Prin eforturile Hope and Homes for Children România şi ale partenerilor săi, 5.542 de copii au fost scoşi din instituţii, 23.570 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 774 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.788 de copii au fost primiţi în centrele de zi, 664 de copii au fost primiţi în regim de urgenţă şi 7.164 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children România.

Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, 35.074 de copii au beneficiat de serviciile organizaţiei Hope and Homes România, al cărei obiectiv este ca până în 2022 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în ţara noastră.

Mai multe informaţii la http://www.hhc.ro.

 

Pentru mai multe informaţii:

Anamaria Bogdan, Hope and Homes for Children România,

tel. 0799 830 651, email ana@hhc.ro.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.