• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 17 Aprilie , 2014

FADD - Fii activ pentru deciziile tale democratice

Reka Filip, PR & HR Officer Hope and Homes for Children România

 

Fundaţia Hope and Homes for Children România a încheiat un parteneriat anul trecut cu organizaţia Volt Allami Gondozottak Orszagos Egyesulete din Tiszadob, Ungaria, cu scopul de a candida pentru finanţare în cadrul programului european Tineret în Acţiune, sub-acţiunea „Cooperare cu Ţările Partenere din Vecinătatea Uniunii Europene - Schimburi de Tineri”, linie de finanţare disponibilă în Ungaria. În cursul lunii februarie 2014, a fost declarat câştigător.

 
 
 

Proiectul constă în conştientizarea şi compararea procesului democratic între cele două ţări, prin urmare, facilitarea unei mai bunei înţelegeri a procesului decizional. Prin acest proiect se intenţionează să se stabilească şi să se menţină bune relaţii de colaborare între participanţi şi comunitate, municipalitate, autorităţi guvernamentale, organizaţii non-guvernamentale. Proiectul se adresează tinerilor între 15 şi 25 de ani din România şi Ungaria. Din fiecare ţară vor participa câte 15 tineri, fiind însoţiţi de câte 3 leaderi de grup.

 

Durata proiectului este de 9 luni. Vom pune accent pe categoria copiilor proveniţi din sistemul de protecţie a copilului, ca să susţinem contextul democratic al proiectului, concentrându-ne pe copiii instituţionalizaţi pentru că ei constituie o categorie defavorizată şi discriminată.

Astfel am ales 15 copii şi tineri din casele de tip familial din Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, precum şi o fată din programul nostru de prevenţie. Prin aceasta am vrut să recompensăm copiii pentru bună purtare sau rezultate bune la învăţătură.

Norbi, Dorel, Andrei, Anamaria, Aurel, Claudiu, Matei, Iosif, Alina, Florentina, Dina, Adriana, Elena, Cristina şi Mihai ne vor reprezenta la întâlnirea FADD - FII ACTIV PENTRU DECIZIILE TALE DEMOCRATICE, care va avea loc în Ungaria, la Tiszadob, în perioada 14 -18 aprilie. Vor merge însoţiţi de trei colegi din cadrul Fundaţiei HHC România, precum şi de d-na Rodica Băban din cadrul DGASPC Maramureş.

Până acum am organizat 10 workshopuri cu diferite teme ca: ce înseamnă să fiu cetăţean european? Identitatea ta, viaţa ta privată şi familia ta, libertatea ta, tinerii iubesc diversitatea, incluziunea activă a tinerilor, oportunităţile tinerilor europeni, drepturile copiilor şi a tinerilor, emigrarea tinerilor în statele europene, protecţia tinerilor în Europa, siguranţa pe internet etc. În luna iunie va veni rândul nostru să organizăm în Baia Mare o întâlnire cu tinerii noştri şi cei din Ungaria, în perioada 28.06-04.07.2014 .

 

Sperăm că aceşti copii vor avea parte de o vacanţă plăcută, dar şi utilă!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.