• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Decembrie , 2017

Expoziție de artă populară și fotografie la Cavnic

Acest eveniment nu ar fi avut loc fără implicarea directă a soților Elisabeta și Tiberiu Veress, doi oameni care promo­vează cultura în orașul de la poa­lele Gutinului, mai ceva decât insti­tu­țiile de profil din zonă. Mai exact, în Pensiunea Elisabeta s-a pus la dispo­ziția artiștilor un spațiu expo­zi­țional, unde sunt reunite peste 100 de expo­nate.


Tiberiu Veress ne-a spus că sco­pul acestei expoziții este de a-i promova și încuraja pe artiștii locali, dar și pentru a le oferi turiștilor o altă perspectivă asupra Cavni­cului, în această perioadă. Până în preajma Crăciunului, cei in­teresați pot admira și achiziționa lucrările expuse.

Expoziția foto îi are ca autori pe Elisabeta Veress, Adela Lia Rusu, Feli­cian Săteanu, membrii Aso­ciației „CAVNICarii”, partea de artizanat îi are pe meșterii populari Ioan Buda, Gheorghe Deac, Dumitru Filip, Tiberiu Mika și Victor Zan, dar este prezent cu lucrări și sculptorul sătmărean Vasile Koter.
La vernisajul expoziției, preotul paroh Andrei Chira a rostit o rugăciune de binecuvântare, după care cei pre­zenți au avut parte de un recital de colinde susținut de Rafila Bărbos, împreună cu colaboratorii ei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.