• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 16 Decembrie , 2014

Excursia „Descoperă România” s-a încheiat la Sighetu Marmaţiei

Nouă elevi care au venit în România din toate colţurile lumii cu ajutorul programului Rotary Youth Exchange au încheiat la Sighetu Marmaţiei excursia „Descoperă România”. După acest tur fiecare elev se va întoarce în oraşul în care va sta pe parcursul acestui aşa-numit an de schimb.

 

Ca în anii trecuţi, Sighetu Marmaţiei a fost ultimul oraş pe care elevii de schimb l-au vizitat pe parcursul celor două săptămâni pe care cu siguranţă nu le vor uita.

„Am pornit de două săptămâni din Râmnicu-Vâlcea cu destinaţia Sighetu Marmaţiei. Este o excursie “Descoperă România” organizată de către districtul 2241 pentru aceşti copii, aceşti tineri veniţi în schimb. Am trecut prin Bucureşti, prin Braşov, prin Sibiu, pe la Sarmizegetusa, Deva, Cluj şi Baia Mare”, a precizat Viorel Brad, coordonatorul excursiei.

Tinerii au avut parte de un program atractiv în Sighetu Marmaţiei, în cadrul căruia au participat la un proiect iniţiat de către Clubul Rotary Voievodal Sighetu Marmaţiei.

 

„Am sosit în plină desfăşurare a unei activităţi extraordinare, activitate prin care Clubul Rotary Voievodal Sighetu Marmaţiei a dăruit pentru 120 de copii nevoiaşi daruri de la Moş Nicolae. Aceşti tineri din Statele Unite, din Mexic, din Brazilia, Ecuador l-au luat de mână pe Moş Nicolae şi împreună l-au servit la masă, după care au cântat împreună, au împărţit pachetele şi toată lumea a fost fericită”, a declarat Viorel Brad. 

 

Pe lângă activităţile organizate de către clubul Rotary, aceştia şi-au făcut timp ca să viziteze obiective turistice din Maramureş. Tinerii au trecut pe la Cimitirul Vesel de la Săpânţa şi mănăstirea de la Bârsana. De asemenea, sâmbătă au fost prezenţi la tăierea porcului de la Călineşti, unde a avut loc şi întâlnirea cluburilor Rotary din Ardeal.

„A fost foarte frumos, am fost în foarte multe oraşe, Braşov, Piteşti şi acum suntem în Sighetu Marmaţiei şi am văzut cum se taie porcul şi a fost foarte bine”, a spus Felipe Basso, student de schimb venit din Brazilia.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.