• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 12 Aprilie , 2019

Evenimentul „Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș”, la a V-a ediție

Redescoperirea, evaluarea și valorificarea tradițiilor noastre, conservarea și promovarea culturii sunt principiile care stau la baza programelor și proiectelor culturale, a activităților și acțiunilor realizate de Consiliul Județean Maramureș.

 

 

Evenimentele culturale de anvergură desfășurate pe parcursul întregului an în județ au făcut ca Mara­mureșul să devină una dintre destinațiile turistice cele mai populare și mai frecventate din România, atât pentru turiștii autohtoni, cât și pentru cei străini.

Evenimentul „Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș”, ajuns la a V-a ediție, care va avea loc în intervalul 17 – 19 mai 2019, are în vedere antrenarea unor largi segmente ale populației la viața comunitară, concentrând atenția asupra valorilor reprezentative, precum și oferirea unor zile de destindere și voie bună prin realizarea unui program cultural-artistic care să satisfacă toate categoriile de vârstă. Organizarea acestor evenimente reprezintă un proiect care își propune să pună în valoare mește­șugurile transmise de la strămoși, frumusețea portulu:i popular, dansul și cântecul din Maramureș, a arătat, în expunerea de motive prezentată plenului Consiliului Județean, șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

„Deși programul nu este încă fina­lizat în totalitate, ne dorim ca și această ediție să fie una memorabilă. La fiecare eveniment am încercat să venim cu ceva în plus, să înnoim haina pe care o îmbracă județul Maramureș, însă manifestările care au avut deja efect vor fi păstrate în calendarul de acțiuni. Vor exista mai mulți invitați străini în acest an și vom depune toate eforturile necesare pentru a avea o nouă acțiune cu care să ne mândrim. Am avut, în ultimii doi ani, la nivelul Maramu­reșului, manifestări apreciate, iar Zilele Maramureșului au fost evenimente de înaltă ținută”, a conchis președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

La ședința ordinară a CJ Maramureș din luna martie 2019, prezidată de președintele Gabriel Zetea, alături de care s-au aflat cei doi vice­președinți, Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, aleșii județeni au votat pentru organizarea celei de-a V-a ediții a evenimentului „Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș”.
Invitat să ia cuvântul din calitate de organizator al evenimentului,
vice­pre­ședintele CJ Maramureș, Ioan Doru Dăncuș a arătat că se dorește ca „Zilele Maramureșului” să rămână o acțiune emblematică a Consiliului Județean, iar activitățile propuse la ultimele două ediții rămân în continuare în desfășu­rătorul acțiunilor, respectiv „Gala Ambasadorilor” și „Cinstea Mara­mureșului”.
„Vom oferi distincții și titluri onorifice unor personalități care fac cinste județului nostru, dar am hotărât, împreună cu colegii din aparatul de specia­litate, să limităm numărul la 25 de persoane pentru fiecare ca­tegorie premiată.
Atât la Gala Ambasadorilor, cât și la ac­țiunea Cinstea Mara­mure­șului vom avea câteva domenii de activitate pentru care vom acorda aceste titluri.
O altă premieră la această ediție este aceea că, la partea de invitați ai dele­gațiilor străine vom extinde participarea și îi vom avea alături de noi și pe maramureșenii din cele zece localități aflate în dreapta Tisei. Lansăm invitația de participare către toate celelalte regiuni înfrățite, iar din agenda de acțiuni nu va lipsi Bun de Ma­ramureș, unde invităm autori­tățile locale și adminis­trațiile publice să ni se alăture.

În ceea ce privește parada populară de deschidere, care va avea loc în 17 mai, vom aduce Tânjaua de pe Mara, acea defilare a feciorilor de pe Mara, pentru a promova tradiția și cultura noastră populară.
Suntem în discuții pentru a organiza un meci de fotbal caritabil, unde dorim să invităm o parte dintre Echipa de Aur a Ro­mâniei, alături de gloriile noastre fotbalistice locale”, a precizat vice­președintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș.

 

 

„Deși programul nu este încă fina­lizat în totalitate, ne dorim ca și această ediție să fie una memorabilă.
La fiecare eveniment am încercat să venim cu ceva în plus, să înnoim haina pe care o îmbracă județul Maramureș, însă manifestările care au avut deja efect vor fi păstrate în calendarul de acțiuni.
Vor exista mai mulți invitați străini în acest an și vom depune toate eforturile
necesare pentru a avea o nouă acțiune cu care să ne mândrim”.

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.