• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Iulie , 2015

Eveniment ştiinţific la Bârsana

Sâmbătă, 11 iulie 2015, între orele 9 şi 14:00, la Mănăstirea ortodoxă ,,Soborul celor 12 Apostoli” din Bârsana va avea loc o Masă Rotundă, având ca temă: ,,Colaborarea Ştiinţifică - Horea Hulubei - Yvette Cauchois şi Spiritualitatea Maramureşeană”. 

 

Evenimentul este organizat sub patronajul Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului (reprezentată de Parohia ortodoxă Bârsana - pr. paroh Urda Gheorghe şi Mănăstirea ortodoxă Bârsana - stareţa Filoftea Oltean) şi Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară - Horea Hulubei, reprezentat de la Bucureşti de prof. Dr. Ing. Petre T. Frangopol, Membru de Onoare al Academiei Române, reprezentat, la rândul sau în Maramureş de către prof. Simion Bogaldea de la Liceul Regele Ferdinand (Pedagogic) din Sighetu-Marmaţiei.

Această Masă Rotundă va avea loc sub egida Academiei Române, fapt pentru care, şi-au confirmat participarea, până acum, a 12 membri ai Academiei Române, precum şi a altor 23 de invitaţi: oameni de ştiinţă, profesori universitari, cercetători ştiinţifici de la aproape toate universităţile din ţară.

 

La această Masă Rotundă, toţi invitaţii vor veni cu referate ştiinţifice, potrivit temei propuse şi nu numai, iar câţiva invitaţi de marcă ai Maramureşului vor avea intervenţii cu referate privitor la partea a doua din tema: „Spiritualitatea Maramureşeană”. Referatele vor fi publicate într-un volum omagial, sub egida Academiei Române.

 

Am dori ca această iniţiativă să fie percepută de către toţi factorii responsabili ai Maramureşului cu o justă apreciere, ca o onoare făcută de către Academia Română Maramureşului, propunând astfel o descindere de mare anvergură a Ştiinţei Române, în zona noastră, precum şi posibilitatea unor personalităţi marcante ale judeţului nostru de a intra în dialog şi de a demonstra ,,capacitatea naturală a maramureşenilor de a adopta valorile ştiinţei şi culturii române şi universale pentru a se îmbogăţi spiritual”.

 

Vă aşteptăm să ne onoraţi cu prezenţa şi sperăm ca şi această acţiune să contribuie la o şi mai bună reprezentare a ţinutului maramureşean, cu valorile sale, în faţa întregii ţări şi a lumii.

 

  

 

Pr. Paroh Urda Gheorghe şi Prof. Simion Bogaldea

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.