• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Aprilie , 2016

EuRo Vocea Maramureşului şi Tineri băimăreni în EuRopa

În urmă cu mai mulţi ani, senatorul Sorin Bota a demarat o acţiune-concurs destinată elevilor din Baia Mare prin care se premia talentul şcolarilor cu vizite în Bruxelles la Parlamentul European. Anii au trecut, activitatea a fost preluată de o Asociaţie, iar concursul este unul de succes printre elevii maramureşeni.

 

 

Proiectul EuRo Vocea Maramureşului este unul dedicat elevilor din şcolile maramureşene. Prin acest proiect, elevii doritori pot să-şi exprime talentul într-un cadru organizat, pe diferite secţiuni de concurs precum: interpretare muzicală, dans, teatru popular/şezătoare, pe categorii de vârstă dedicate ciclului primar, gimnazial şi liceal. Proiectul este unul mai vechi, ce se desfăşura iniţial doar la nivel de liceu şi doar la Baia Mare, având mai multe secţiuni de concurs printre care: discurs public, poezie, proză, desen, fotografie, etc.

 

„Asociaţia Sport Artă Turism şi Tineret Maramureş  (SATT MM) l-a preluat încă din anul 2014 şi l-a extins în tot judeţul, dând astfel şansa tuturor elevilor din şcolile maramureşene să-şi exprime talentul şi să se implice în astfel de activităţi extraşcolare. Acest proiect a fost redus la cele 3 secţiuni (interpretare, dans şi teatru popular). Elevii merituoşi sunt premiaţi cu diferite premii în funcţie de sponsorizările pe care le primim. De exemplu, locurile 1 au beneficiat de o excursie la Parlamentul European, de la Bruxelles (tradiţie pe care dorim să o continuăm). Prin această excursie dorim să aducem la cunoştinţă tinerilor maramureşeni ceea ce înseamnă şi cum funcţionează Parlamentul European şi totodată  să ducem o părticică din frumuseţea judeţului nostru în inima Europei, la Bruxelles (de aici şi denumirea de EuRo: Europa – România)”, a spus Chiş Bogdan-Gavril, preşedintele Asociaţiei SATT MM.

 

Până acum au fost organizate etape la Cavnic, Tg. Lăpuş, Ulmeni, Săcel, urmând a mai fi organizate la Recea, Sighet şi Baia Mare câte o etapă, iar apoi o finală judeţeană unde vor participa toate locurile I din toate zonele judeţului.

 

Săptămâna „Şcoala Altfel” este destinată activităţilor creative şi inovative pe care elevii, cadrele didactice şi părinţii le pot desfăşura împreună. Creativitatea, talentul şi efervescenţa tinerilor trebuie încurajate astfel încât aceştia să se dezvolte armonios. „Considerăm că tinerii băimăreni nu au suficiente ocazii să îşi practice pasiunile în faţa comunităţii, şi totodată considerăm că este necesar ca tinerii pasionaţi de frumos să conştientizeze faptul că sunt susţinuţi de comunitatea noastră, şi nu numai.

 

Prin abordarea acestui proiect se doreşte o sensibilizare a noastră, a tuturor, cu privire la pasiunile tinerilor băimăreni”, a spus Luiza Dumitru, coordonatorul concursului pe Baia Mare. 

 

Asociaţia Sport Artă Turism şi Tineret Maramureş organizează concursul

multicultural „Tineri băimăreni în EuRopa”.

Concursul se va desfăşura în data 24 aprilie 2016, începând cu ora 17.00 la Casa Tineretului Baia Mare pe 3 secţiuni:

 

1. Interpretare Muzicală – solo sau pereche

2. Dans – popular  sau modern   

3. Discurs public - cu una din temele: „Este egalitatea mai importantă decât libertatea într-o societate justă?”; „Este identitatea europeană mai importantă decât identitatea naţională?”; „Este Parlamentul European la fel de important ca şi parlamentele naţionale?”.

 

Concursul se organizează pe grupe de învăţământ (gimnazial, liceal). Câştigătorii locului I de la fiecare secţiune şi profesorii coordonatori ai acestora vor beneficia de o excursie ce cuprinde vizitarea Parlamentului European de la Bruxelles, oferită de sponsorul principal, iar premiile II şi III constau în vouchere de cumpărături.

Pentru înscrierea în concurs se va completa o fişa de înscriere. Înscrierile în concurs se fac pe grupe de învăţământ (ciclul - gimnazial şi liceal). Participanţii se pot înscrie fie cu un număr individual, fie în pereche (2 persoane).

 

Pentru înscrierea la concurs, participanţii trebuie să trimită fişa de înscriere, (respectiv discursul în forma finală, pentru participanţii la secţiunea discurs) la adresa de email: luiza.dumitru.e@gmail.com, până cel târziu joi, 21 aprilie 2016. Timpul alocat participanţilor pentru prezentarea discursului în cadrul concursului este de maxim 7-10 min, iar pentru partea de muzică şi dans 4 - 5 minute.

 

„Asociaţia Sport Artă Turism şi Tineret Maramureş  (SATT MM) l-a preluat încă din anul 2014 şi l-a extins în tot judeţul, dând astfel şansa tuturor elevilor din şcolile maramureşene să-şi exprime talentul şi să se implice în astfel de activităţi extraşcolare. Acest proiect a fost redus la cele 3 secţiuni (interpretare, dans şi teatru popular). Elevii merituoşi sunt premiaţi cu diferite premii în funcţie de sponsorizările pe care le primim”.

Chiş Bogdan-Gavril, preşedintele Asociaţiei SATT MM

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.