• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 3 Iulie , 2015

Elevii maramureşeni, împărţiţi de Evaluare şi Bac în două cete: proşti şi „neproşti”

Un procent de promovabilitate sub media naţională, ierarhii surprinzătoare şi perle tragi-comice. Pe scurt, coordonatele evaluării naţionale şi a primelor probe la Bac, în Maramureş. 

 
 

Maramureşul se situează la mijlocul clasamentului în topul elevilor de 10 la Evaluarea Naţională din acest an şi are un procent de promovabilitate mai mic decât media pe ţară.

 

În judeţul nostru, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş, înainte de rezolvarea contestaţiilor, rata de promovabilitate a celor care au obţinut note peste cinci este de 77,62%.

 

Din cei 4.285 înscrişi, au fost prezenţi – 4.057 şi au absentat 228. Cea mai mică medie a fost 1.05, dar în total peste 60 de elevi au luat note între 1.00 şi 2.00. Au fost însă şi 9 elevi cu media 10: Daria Beatrice Buciuman (Şcoala Gimnazială Satu Nou de Sus), Ilişca Anişoara Coman (Şcoala Gimnazială Vişeu de Jos), Dora Dobrican (Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Baia Mare), Oana Maria Grigor (Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” Sighetu Maramaţiei) Cristiana Maria Roatiş (Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Baia Mare), Andreea Diana Ţicală (Liceul Borşa), Andreea Maria Timiş (Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Baia Mare), Ioana Anca Tomoioagă (Şcoala Gimnazială Vişeu de Jos), Karla Antonia Venczel (Liceul Borşa).

 

Cu toate acestea, doar trei şcoli maramureşene se află în primele 50 la nivel naţional: pe locul 9 se află Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” Baia Mare (media 9.50), pe poziţia 43 este Liceul Borşa, cu media 9.10, iar pe locul 47 se clasează Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Sighetu Marmaţiei, cu media 9.07.

 
 

La nivel naţional, şcoala cu cea mai mare medie a notelor obţinute de elevi la examenul de Evaluare Naţională este Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi (9.62).

Pe locul al II-lea s-a clasat Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău, cu media 9,61, iar pe locul III - Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca (media 9,59).

 
 
Perle de bac
 

Peste 168.000 de elevi au susţinut luni prima proba scrisă de la examenul de Bacalaureat din 2015. 24 de ore mai târziu, perlele din lucrări au început deja să iasă la iveală.

 
- Sinonim pentru deştepţi: neproşti, netâmpiţi
- Sinonim pentru pomeneşte: dă de pomană

- „Aici e subiectul greşit, că scriitorii nu au roluri. Scriitorii SCRIU rolurile şi le dau la actori. Cei mai proşti scriitori fac telenovele, cum sunt Suleyman şi altele, am uitat”

- „Eu n-am niciun prieten scriitor, deci în viaţa mea scriitorii n-au niciun rol.”

- „Fără scriitori, viaţa noastră ar fi mai pustie. Când citim ce scriu ei, oamenii mai uită de griji”

- „Viaţa e de 2 parale. Viaţa ar fi magică fără Bac”

- Un enunţ cu o locuţiune care conţine substantivul „viaţă”: „Viaţă, viaţă, naşpa viaţă/ Când te scoli de dimineaţă. Aşa îmi venea mie să cânt înainte să vin încoa.”

- „Relaţia dintre personajele „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” este tristă pentru că bărbatul plecă la luptă şi trebuia să trăiască o ultimă partidă de amor.”

- „Otilia reuşea să-i vrăjească pe toţi cu farmecele ei, pentru că arăta super bine.”

- „După cum spune şi titlul, Otilia avea o problemă pe care nu putea să o dezlege şi nimeni nu putea să-i dea un răspuns la ea.”

- „Aglae era cea mai rea babă din tot universul. Şi îşi urmărea doar interesul.”

- „Cum nu poţi să le ai pe toate, Felix se face doar doctor şi Otilia nu-l bagă în seamă pentru că era un amărât.”

- „După descrierea autorului, Otilia arată bine, dar era fiţoasă.”

- „Harap-Alb este cel mai şmecher fiu al împăratului.”

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.