• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Iulie , 2016

Educaţie pentru mediu

Anul şcolar s-a încheiat. Copiii care au participat la proiectul „Educaţie pentru mediu” (Education for the Environment) coordonat de voluntarul EVS Mathias Sand Brander din Danemarca împreună cu doamna prof. Liana Morar din partea şcolii gimnaziale Dumbrăviţa au fost invitaţi într-o excursie la Firiza. Acolo tinerii au participat la acţiuni de ecologizare, au făcut expediţii în zonă, s-au relaxat şi bucurat de natură.

 

Ca de fiecare dată, aceştia au făcut o impresie foarte bună gazdelor (Asociaţia Mansio) şi colegilor noştri internaţionali care vor duce cu ei convingerea că părinţii din comuna Dumbrăviţa ştiu să-şi crească şi educe copiii. 

 

Cu sprijinul UAC Europe, asociaţia noastră a început derularea programului gratuit de vacanţă Design YourSelf pentru copiii din ciclul gimnazial din comună. Organizat în Baia Mare programul derulat în limba engleză de către colegii noştri internaţionali conţine activităţi interactive, pornind de la subiecte precum educaţia pentru umanitate, educaţia financiară, educaţia pentru diversitate, educaţia pentru societate, educaţia pentru minte, trup şi suflet etc.

 

Copiii au vizitat organizaţii care se ocupă de copii şi tineri mai puţin norocoşi decât sunt ei (Asociaţia Autism Baia Mare, Asociaţia ASSOC şi Casa de tip familial al HHC Romania care îi găzduieşte pe copiii din fostele orfelinate) şi au cunoscut oameni pasionaţi de munca lor, care le-au vorbit tinerilor despre cum au reuşit în domeniile în care activează. Ne dorim ca aceste poveşti de succes să-i inspire să-şi caute în viaţă drumul personal şi profesional care să-i facă fericiţi şi realizaţi.

 

În săptămânile viitoare tinerii vor vizita Facultatea de Litere a Centrului universitar Nord din Baia Mare, având ocazia să stea de vorbă cu câţiva profesori de acolo, vor vizita un atelier (Alotti Shop) şi vor afla despre modul în care se personalizează tricouri şi căni, vor lua parte la cursuri de dans sub îndrumarea prof. Maria Seraz de la Palatul Copiilor, plus multe alte surprize...

 

Participarea la programul Design Yourself este gratuită, costurile cu transportul (din toate satele comunei), mesele, resursa umană şi activităţile fiind acoperite integral de către organizatori. În limita locurilor disponibile se pot înscrie şi copii de gimnaziu care locuiesc în comună, dar nu frecventează acolo şcoala. Ne-am bucurat că o parte din copiii care au participat la primele serii au dorit să revină. Îi încurajăm pe toţi să profite de această ocazie în cel puţin una din seriile rămase: 11-12 iulie, 19-20 iulie, 21-22 iulie, 25-26 iulie sau 27-28 iulie. Înscrierile se fac prin telefon la 0362-730-230, iar la secretariatul şcolii gimnaziale din Dumbrăviţa găsiţi formularul prin care vă solicităm acordul de participare pentru copiii dumneavoastră la şcoală.

 

Echipa American International School of Transylvania vă doreşte o vară frumoasă!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.