• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 22 Mai 2017

Curs valutar

Euro Euro
4.5600 RON
Dolar american Dolar american
4.0774 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.2949 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4772 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Editorial

Vineri , 12 Mai , 2017
Collțu’ meu / Baia Mare are Aeroport internaţional de nota 10
Mai sunt cateva zile pana la mitingul aviatic de pe Aeroportul International Maramures, pe stil nou, Aeroportul Baia Mare pe stil vechi. Nici nu are importanta deoarece se intampla ceea ce asteptau maramuresenii de foarte multi ani. Un Aeroport mai mare, mai modern si posibilitati de a zbura in tara si strainatate. Daca drumuri rapide sau autostrazi nu avem prin zona, macar Aeroport sa fie.
Vineri , 12 Mai , 2017
Jenant, mișeilor! / Noii lideri
De o buna bucata de vreme, criza de orice fel a devenit laitmotivul zilelor noastre. Eu cred insa ca cea mai mare criza este cea a liderilor. Ne lipsesc oamenii care sa puna lucrurile in miscare, care sa fie capabili sa motiveze, sa mobilizeze oameni. Lumea de azi seamana cu un sat pustiit de boli, razboaie si seceta. Dupa ce ani de zile ne-am dorit reinnoirea clasei politice, acum, mai prin votul cetatenilor, mai prin voia   
Vineri , 12 Mai , 2017
Calea, Adevărul şi Viaţa / Apa cea vie a Ortodoxiei
Ostenit de drumul ce strabate Samaria, Iisus Hristos ajunge la poala muntelui Garizim si se asaza pe o piatra de langa fantana lui Iacob. Aratand a iudeu, dupa chip si imbracaminte, „Strainul” ii cere unei femei samarinence sa-I dea apa sa bea, situatie care a trezit un sentiment de mirare din partea femeii, intrucat stia ca iudeii nu au niciun fel de amestec cu samaritenii (Ioan 4, 4-42).
Vineri , 12 Mai , 2017
Biblioteca de idei / Cuvinte interzise!
Lecturez, cu pofta cunoscatorului unui domeniu „rar”, cartea Lilianei Corobca „Caiet de cenzor”, aparuta recent la „Polirom”. Pe vremea cand lucram ca gazetar la un ziar judetean, am cunoscut „maruntaiele” acestui fenomen acronimizat DGPT. Era institutia care indepli­nea functia de „foarfece” pentru asa-zisul „control prealabil” dinainte de tiparire. Atat in presa, cat si in lumea editoriala.
Vineri , 12 Mai , 2017
Tomograful lui Sabin / Subtilitate
(continuare)
Vineri , 12 Mai , 2017
Mizeria din basm
Muntele e un basm in sine. Iar muntele meu cel mai drag e chiar mai mult decat atat. Oriunde am fost in lume nu a trecut mai mult de trei zile si mi-a fost dor de Gutin.
Vineri , 12 Mai , 2017
Dialoguri virtuale / Din „puţul gândirii” fiscale
(prima parte)
Vineri , 12 Mai , 2017
Mă tot mir / Avem nevoie de încă o şansă
Bai, fratele meu, io cand am aflat ca baba Vanga o prezas ca anul 2017 o sa fie unu’ naspa pantru Romania, am zas ca nu-i asa de mare baiu’, ca si astialalti ani, care o trecutara pana amu, tat de porc o fost. Ca urmare si pa cale de consecinta mai rau nu are cum sa ne hie, numa’ sa nu sa scumpeasca horinca.
Vineri , 05 Mai , 2017
Colțu’ meu / Scrisoare deschisă senatorului Iustin Talpoş
Domnul Vasile S. Pop este din Tautii de Sus si face parte dintr-un grup de initiativa ce incearca sa rezolve unele probleme ale localitatii. Probleme pe care nu le baga in seama nimeni. Senatorul Iustin Talpos este din Tautii de Sus. Intre cei doi nu exista relatii de amicitie. Domnul Pop are o durere cu doua monumente din localitate si i-a scris o scrisoare deschisa senatorului Talpos. M-a rugat sa o public. Cum demersul este   
Vineri , 05 Mai , 2017
Jenant, mișeilor! / Perspective
Am vazut zilele trecute o poveste despre doi copii crescuti de un tata alcoolic. Unul a devenit alcoolic si se scuza: „m-am uitat la tatal meu”, celelalalt, nu a pus niciodata alcool in gura si isi motiva gestul la fel „m-am uitat la tatal meu”. Aceeasi realitate, doua perspective diferite, doua destine total diferite.
Vineri , 05 Mai , 2017
Biblioteca de idei / „Biografiile bărbaților însemnați”
Se simte accentuat nevoia de a reveni din ratacirile obscuritatilor contemporane si de a ne intoarce privirea spre marii barbati ai neamului, care au „zidit”, cu personalitatile lor pilduitoare, „temelia” marilor prefaceri viitoare.

Supliment săptămânal

Editoriale

Parteneri

Lista firmelor din Romania