• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 24 Octombrie 2017

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Editorial

Vineri , 13 Octombrie , 2017
Coltu’ meu / Oraşul viu şi oraşul amorţit
Obligat de niste probleme personale, am fost pana in Cluj. A trebuit sa fiu la Aero­portul de acolo la o ora matinala, inainte de ora 6, pentru a ma intalni cu un prieten ce venea de departe. Drumul pana in Cluj a fost bun, foarte bun chiar.
Vineri , 13 Octombrie , 2017
Jenant, mișeilor! / Iubindu-l pe Dostoievski
Omul este nefericit pentru ca nu stie ca este fericit. Numai din acest motiv. Aceasta e totul, totul! Cel care constata aceasta, acela va fi fericit imediat, in aceeasi clipa.
Vineri , 13 Octombrie , 2017
Biblioteca de idei / Valentin Lipatti – cărturar eminent și diplomat excelent!
In toate timpurile, cei mai buni diplomati romani au fost mari oameni de cultura. Incepand cu Vasile Alecsandri, Dimitrie Bolintineanu, Ion Ghica, Mihail Kogal­niceanu, Alexandru Odobescu… si conti­nuand cu Nicolae Titulescu, Lucian Blaga, Mircea Eliade… Dar, daca privim mai profund in istorie, trebuie sa incepem cu Nicolae Milescu (1636-1708), Constantin Cantacuzino (1640-1716) si Dimitrie Cantemir (1673-1723).
Vineri , 13 Octombrie , 2017
Tomograful lui Sabin / Candoare
Istoricul Carlo Cipolla a formulat cateva postulate despre prostie, se pare, mult mai daunatoare decat ne-am obisnuit noi sa credem. Este o realitate ca subestimam intotdeauna numarul idiotilor care ne inconjoara si adeseori, omul care pare destept si rational la prima vedere, se dovedeste a fi un idiot sadea.
Vineri , 13 Octombrie , 2017
Calea, Adevărul şi Viaţa / Ştiinţă şi/sau credinţă
In zilele noastre tot mai multe voci se intreaba: in ce masura isi mai justifica religia ratiunea de a fi si daca mai este ea agreata intr-o lume tot mai evident do­minata de stiinta. Nu cumva a ajuns religia ceva perimat, la care ar trebui sa renuntam definitiv? S-a facut chiar afir­matia ca adevarata religie a secolului 21 va fi stiinta, iar sacerdotii ei, savantii.
Vineri , 13 Octombrie , 2017
Dialoguri virtuale / Banul dezbrăcat
(partea a doua)
Vineri , 13 Octombrie , 2017
Fereastra închisorii / Ridicol
Metehnele trecutului comunist sunt inca vii. Sau poate e vorba doar de prostie, care se ingrasa zilnic cu audiente de carton.
Vineri , 13 Octombrie , 2017
Mă tot mir / Schimbarea la faţă
Cand esti prost de mic, dupa ce cresti numa’ te joci. De-a ce vrei tu: de-a poli­tica, de-a pesedeul, de-a Belina... Pana cand, Dragnea fiind, te destepti din noaptea mintii pentru o frantura de se­cunda. Aflat intr-o astfel de stare de gratie, Dragnea a zis urmatoarele cuvinte memorabile: „Am comunicat prost cu premierul” formularea corecta fiind „Am comunicat cu premierul prost”. Trebuie sa recunoastem ca e   
Vineri , 06 Octombrie , 2017
Coltu’ meu / Prostii de toamnă
Se mai intampla sa merg cu autobuzul. Rar, dar se intampla. Fiind la unul din ma­gazinele mari, la ceva cumparaturi, am constatat ca nu pot merge cu o ma-sina, ca am bagaje multe si ca ma durea un picior groaznic. Trei conditii indeplinite pentru a apela la serviciile operatorului de transport in comun, Urbis.
Vineri , 06 Octombrie , 2017
Jenant, mișeilor! / Vulturi şi găini
Pe cele mai inalte culmi ale Anzilor, in conditii deosebit de vitrege, traieste una dintre cele mai rare specii de vulturi, care depaseste ca longevitate toate celelalte zburatoare. Secretul supra­vietuirii lor sta intr-o enzima protectoare emisa la baza fulgilor. Astfel, corpul vulturului este protejat impotriva conditiilor de mediu extreme, in care isi duce viata.
Vineri , 06 Octombrie , 2017
Biblioteca de idei / Un nou gen de literatură
Celor cu inclinatie spre carte, ne trec prin maini si prin oglinzile de reflectare diverse tipuri de lucrari. Simplu vorbind si biblioteconomic in acelasi timp, aceste produse „livresti” se impart in „fictio­nale” si „nonfictionale”. Nonfictionalul este, in primul rand, alcatuit din lucrarile stiintifice si tehnice, iar fictionalul este dominat de speciile literare traditionale: poezia, romanul, comedia sau drama   

Supliment săptămânal

Editoriale

Parteneri

Lista firmelor din Romania