• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 21 Mai 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Editorial

Vineri , 11 Mai , 2018
Colţu’ meu / Magazinele băimărene inundă blocurile din oraș cu broșuri publicitare. Inutil!
In ultima perioada de timp, blocul in care locuiesc a fost sufocat, la propriu, cu brosuri publicitare ale marilor magazine din Baia Mare. De la Kaufland, la Penny Market si multe altele ce isi duc traiul pe la Mall…
Vineri , 11 Mai , 2018
Jenant, mișeilor! / Nerecunoștința, ca brand de țară
Acum scriu despre Doina Cornea, dar in locul ei ar putea fi pus numele oricarui erou contemporan. Sincer, din pacate, nu se mai astepta nimeni sa fie altfel, pentru ca lipsa de recunostinta si de cultura a normalizat anormalul.
Vineri , 11 Mai , 2018
Biblioteca de idei / Despre nevoia de accent
Cat e de important accentul in limba romana, observam doar atunci cand auzim rostindu-se expresii „nefericit accentuate”! Nu fac trimiteri „bibliografice” la cazuri contemporane, deoarece in rubrica de fata nu mi-am propus sa cobor la situatii ce injosesc „firea spirituala” a omului.
Vineri , 11 Mai , 2018
Calea, Adevărul şi Viaţa / Un nou început
Inaltarea la Cer a Mantuitorului Hristos este evenimentul care incheie lucrarea mantuitoare a Fiului lui Dumnezeu. Dupa acest eveniment atmosfera era cu totul diferita fata de cea din momentul rastignirii. Apostolii sunt stapaniti de alte sentimente, intrucat „se intorc in Ie­ru­salim cu bucurie mare” (Luca 24,52).
Vineri , 11 Mai , 2018
Dialoguri virtuale / Cum a început?
(partea a doua)
Vineri , 11 Mai , 2018
Fereastra închisorii / Vremea mioarelor
Linistea si pustiul muntilor se apropie de sfarsit. Nu ca ar navali ceva hoarde zgomotoase in vazduhurile alpine, dar e vremea ca mioarele sa urce in pajistile cele inalte. Desi am fost chemat pe la multe sambre, anul acesta nu am reusit sa ma bucur de nici una.
Vineri , 11 Mai , 2018
Mă tot mir / De trecut în cartea recordurilor idioților
Nu inceteaza sa ma uimeasca Vasilica Viorica Dancila, o melteanca de neam prost, ajunsa intr-o functie care-i depa­seste cu mult posibilitatile intelectuale. Dupa ce presedintele tarii i-a cerut de­misia, proasta partidului a tinut sa precizeze ca nu-si va da demisia sub nici o forma. Nici nu ne interesa sa-si dea demisia in forme multiple. Una era de ajuns, dar se pare ca fomeia-i proasta, da’ hotarata, si nu se da dusa   
Luni , 07 Mai , 2018
Colțu’ meu / Comerțul capitalist sub cel comunist
Au fost aceste zile libere, iar lumea parca a innebunit. Toti vor sa plece mai repede acasa de la serviciu, sau daca se poate sa nu mearga deloc. Daca sunt doua zile libere s-ar dori trei sau patru si tot asa. Se fac planuri de mers cat mai departe si pe bani cat mai multi. Am devenit un popor dependent de aceste libere care apar la tot felul de ocazii. Unele sunt justificate, dar altele nu fac decat sa arate celor multi cine   
Luni , 07 Mai , 2018
Jenant, mișeilor! / Dor de ÎPS Justinian
„Regret profund ca tot ce gandesc si tot ce vorbesc cu oamenii nu poate fi inregistrat. Pentru ca raman atatea lucruri nespuse, neexprimate, iar acestea sunt cele mai pretioase, importante si frumoase.
Luni , 07 Mai , 2018
Biblioteca de idei / „Pe noi cui ne lăsați?”
La ziua „mantuirii neamului romanesc”, de la 1 decembrie 1918, cea mai rostita sintagma a zecilor de mii de romani, adunati la Alba Iulia, a fost „De la Nistru pan’ la Tisa”. Versul poeziei emines­ciene „Doina” ajunsese foarte cunoscut in toate teritoriile romanesti, dupa momentul primei lecturi in saloanele „Junimii”, din seara zilei de 17 iunie 1883.
Luni , 07 Mai , 2018
Calea, Adevărul şi Viaţa / Pe calea inimii spre Dumnezeu
Nu trebuie sa fii un foarte bun cunoscator in cele ale filosofiei ca sa-ti dai seama ca femeia lipseste aproape cu desavarsire din acest domeniu, unde barbatii sunt atat de prezenti. Nici in teologie lucrurile nu se prezinta cu mult diferite.

Supliment săptămânal

Editoriale

Parteneri

Lista firmelor din Romania