• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 18 August , 2015

Dumbrăviţa Verde 2015

Luni, 10 august, s-a dat startul unei noi ediţii a proiectului de ecologizare Dumbrăviţa Verde, acţiune devenită deja tradiţie şi ajunsă la cea de-a V-a ediţie, care face an de an Dumbrăviţa mai verde şi mai curată.

 
 

O comună mai frumoasă şi mai curată. Acesta este obiectivul urmărit cu perseverenţă de proiectul devenit deja tradiţie „Dumbrăviţa Verde”, care a ajuns la cea de-a V-a ediţie. Organizatorul acţiunii a fost şi în acest an Alexandra Nicolici, devenită deja o prietenă a copiilor, iar coordonatoarea a fost Felicia Cotoman, care zi de zi a fost alături de participanţi, în acest an în număr de 53.

 

Luni dimineaţă a avut loc deschiderea activităţii, la Căminul cultural din Chechiş, unde copiii au fost întâmpinaţi de Corina Mulea, reprezentantul UAC, de primarul Felician Ciceu şi de organizatori. După ce au primit echipament, instrucţiuni şi toate cele necesare desfăşurării în bune condiţii a acţiunii, copiii au fost felicitaţi de Corina Mulea, care a arătat că, an de an, acţiunea îşi arată rezultatele, fiind tot mai puţină mizerie în satele şi pe văile din comună. Corina le-a mulţumit tuturor elevilor care se implică în proiect, dar şi cadrelor didactice care îi însoţesc. De asemenea, primarul Felician Ciceu i-a felicitat pe copii şi pe organizatori şi a subliniat importanţa acestei acţiuni atât din punct de vedere estetic, cât şi ecologic, dar, mai ales, educativ.

 

Apoi, copiii au fost împărţiţi în 5 grupe şi au pornit la ecologizare, singura pauză fiind cea de prânz, în care au primit sandvişuri şi apă din partea UAC Europe. Ziua de luni a avut ca obiectiv ecologizarea localităţilor Chechiş şi Cărbunari. În cea de-a doua zi au fost ecologizate satele Şindreşti şi Dumbrăviţa, în cea de-a patra, Unguraş şi Rus, iar în ultima zi au avut loc tradiţionala festivitate de premiere şi party-ul de sfârşit de proiect. 

 

Toţi participanţii au primit diplome şi premii, iar efortul şi implicarea lor are în primul rând ca rezultat o comună mai frumoasă şi mai verde. Felicia Cotoman a spus că zilnic s-au adunat circa 20 de saci de gunoaie şi că participanţii spun că, faţă de anul trecut a fost mai puţină mizerie, ceea ce arată că efectele acţiunii se văd în creşterea gradului de conştientizare şi de educaţie a populaţiei în acest domeniu. Localnicii sunt obişnuiţi deja cu echipele de copii care curăţă localitatea şi probabil acest lucru îi face pe fiecare să arunce mai puţine mizerii în natură, în râuri, pe stradă.

 

Corina Mulea şi Iulian Gheorghe, reprezentanţii UAC Europe şi Asociaţiei NEMUS, le-au mulţumit încă o dată copiilor, profesorilor şi organizatorilor pentru implicare şi au arătat că acţiunea va continua şi anul viitor. În concluzie: o nouă ediţie de succes şi o comună mai verde.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.