• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 1 Aprilie , 2012

Despre proiecte locale, cu bani europeni

Zilele trecute, una dintre temele care a fost subiect de news-alert şi talk-show-uri interminabile, l-a constituit presupusa propunere adresată lui Victor Ponta, de a prelua funcţia de prim-ministru.

 

Nu aş fi vrut să vorbesc despre acest subiect, numai că este strâns legat de ceea ce vroiam să vă povestesc astăzi.

 

Uniunea Social Liberală doreşte să vină la guvernare doar ca urmare a dorinţei exprimate prin vot a românilor. Eu şi colegii mei nu vom accepta niciodată să intrăm la guvernare pentru că aşa vor Traian Băsescu şi Elena Udrea. Este, sper, clar şi este, sper, ultima oară când sunt nevoit să comentez prostiile lansate de Traian Băsescu drept perdele de fum, în spatele cărora se ascund furturi, devalizări, anchete şi dosare penale.

 

În tot acest timp, în care ni se oferă tradiţionalul circ fără pâine, Partidul Social Democrat face treaba Guvernului şi a demarat o serie de dezbateri publice, cu specialişti din diferite domenii, privind sistemul de sănătate din România, agricultura, turismul, pentru care am lansat, alături de colegii din USL, viziunea comună, energie, economie şi transporturi. La aceste dezbateri publice au fost şi sunt invitaţi parlamentari ai USL, foşti miniştrii, academicieni, profesori, specialişti din domeniul abordat, sindicate, patronate şi persoane interesate.

 

Subiectele abordate în cadrul întâlnirilor vizează atât problematica naţională, cât , mai ales, pe cea locală.

 

Pentru Maramureş, există numeroase proiecte, viziunile lansate până acum de USL în domeniile enumerate mai sus prevăzând măsuri concrete şi proiecte realizabile, nu fanteziste, care să răspundă nevoilor judeţului, şi nevoilor noastre, ale maramureşenilor.

 

Unul dintre cele mai importante programe, care trebuie realizat cât mai rapid, îl constituie realizarea  unei reţele moderne, la standarde de siguranţă şi calitate, pentru canalizare şi apă potabilă, în zonele Sighetu Marmaţiei, Borşa şi în zona Valea Izei. În aceste localităţi, dar şi în altele din Maramureş sau din ţară, primarii Partidului Social Democrat se confruntă cu numeroase probleme din cauza modului discreţionar în care s-au făcut redistribuirea fondurilor şi alocările bugetare de către instituţiile patronate de pedelişti.

 

Un alt proiect la care ţin foarte mult, nu doar pentru necesitatea lui, dar şi pentru aspectul eco pe care îl are, vizează extinderea reţelei de gaze în zona Maramureşului istoric, în afara municipiului Sighet. Extinderea reţelei de gaze, atât de necesară pentru maramureşeni, aduce, dincolo de civilizaţie şi confort, un beneficiu real pentru sănătate. Astfel, se opresc tăierile necontrolate de lemne şi masacrarea pădurilor Maramureşene. Mai mult, în viziunea de guvernare a Uniunii Social Liberale privind agricultura, există un capitol referitor la împăduririle controlate, pentru că mai putem doar să aşteptăm creşterea copacilor, pe cale naturală.

 

În anul 2012, într-o țară a Uniunii Europene, este inadmisibil ca locuitorii Maramureșului să nu aibă apă curentă, canalizare sau instalații de gaze și încă să se încălzească cu lemne. Şi, în acelaşi judeţ european, este inadmisibil ca, în timp ce toate aceste lucruri enumerate de întămplă, rata de absorbţie a fondurilor europene să fie aproape cea mai mică din ţară, din cauza indiferenţei şi a incompetenţei celor care ne guvernează judeţul.

 

Dragos Titea

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.