• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 29 Martie , 2019

Două proiecte ale Consiliului Județean au fost prezentate în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră ENPI 2007-2013

În urma invitației transmise de Secretariatul Tehnic Comun al Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – Slovacia – România - Ucraina, reprezentații Consiliului Județean Maramureș au participat, în intervalul 20 - 21 martie 2019, la întâlnirea reprezentanților Comitetului Comun de Monitorizare a programului de Coope­rare Transfrontalieră Eni 2014-2020 și la conferința de închidere a Programului de Cooperare Transfrontalieră ENPI 2007-2013.
 

La prima întâlnire, care a avut loc în 20 martie, din partea instituției județene a fost prezentă Oana Chiorean, șef serviciu Promovare Proiecte din cadrul direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte (DDIP), fiind abordate mai multe subiecte. Astfel, a fost dezbătută situația ac­tuală a Programului de Coope­rare Transfrontalieră dar și situa­ția la zi a proiectelor pre-coo­perare, acordate în cadrul primului și celui de al doilea apel de pro­puneri de proiecte.
Participanții au dezbătut și aprobarea metodologiei indicatorilor pentru Prioritățile 6.1 și 8.1, dar au avut loc discuții și pe conți­nu­tul pachetului care privește al trei­lea apel de propuneri și proiecte și al ghidului pentru solicitanții de finanțare nerambursabilă. În ca­drul întâlnirii a fost abordată tema privind documentele de implementare, respectiv revizuirea Programului Operațional Comun, situația actuală a memorandumurilor, aprobarea evaluării actualizate a riscurilor și a registrelor de risc, dar s-a discutat și despre aprobarea Manualului de implementare a proiectului (PIM) și au fost planificate activitățile pentru perioada următoare.
La Conferinţa de închidere a Programului de Cooperare Trans­fron­talieră ENPI 2007-2013, care a avut loc în 21 martie, a fost prezentă atât Oana Chiorean, şef serviciu Promovare Proiecte din cadrul Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, cât și Mihaela Lițe, şef Birou Relaţii Internaţionale din cadrul Servi­ciului Relaţii Publice şi Claudiu Dobrican, consilier în cadrul Com­partimentului promovarea judeţului, Serviciul Relaţii Pu­blice. Cuvântul de deschidere a aparținut guvernatorului regiunii Zakarpathia şi şefului Autorităţii de Management a Programului, după care au urmat prezentări ale foştilor lideri ai autorităţilor centrale, cu privire la demararea şi derularea programului ENPI 2007-2013, dar și prezentări ale foştilor şi actualilor lideri ai au­torităţilor publice locale cu privire la demararea şi derularea acestui program. S-au prezentat, totodată, proiectele depuse, proiecte acceptate la finanţare și proiecte fina­lizate, dar au avut loc și prezentări făcute de beneficiarii proiectelor de succes.
La această secţiune, șeful Biroului Relații Interna­ționale, Mihaela Liţe a prezentat două dintre proiectele Consiliului Judeţean Maramureş care au fost finanţate prin acest program, respectiv: Pl@NETour – crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructura pentru o reţea de coo­perare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific şi SEED Center - Centru educaţio­nal demonstrativ pentru energie durabilă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.