• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 22 Octombrie , 2014

Dormiţi liniştiţi. Poliţia face la fel!

Poliţiştii maramureşeni „dorm” în maşinile noi, iar hoţii fură în voie. Pe scurt, cam aceasta este situaţia relatată de un grup de cetăţeni din Maramureşul Istoric, revoltaţi că hoţii le fură toată truda de un an de pe câmp, în timp ce poliţia nu face nimic.

 
 

Problema a ajuns pe masa vicepremierului, printr-o interpelare a deputatului Cornelia Negruţ în care se arată că: „în ciuda dotărilor din ultima perioadă de care a beneficiat în mod consistent Poliţia Română,

populaţia se confruntă în continuare cu unele neajunsuri în ceea ce priveşte buna funcţionare a activităţii oamenilor legii din subordinea ministerului pe care îl conduceţi. Cu toate că majoritatea posturilor de poliţie din mediul rural deţin autoturism şi alte mijloace materiale absolut necesare pentru eficientizarea activităţii prevăzute în fişa postului, comunităţile locale au încă mari nemulţumiri privind rezolvarea unor situaţii infracţionale grave.

Concret, vă supun atenţiei o sesizare extrem de importantă venită din partea multor cetăţeni din zona Maramureş, îndeosebi din mediul rural - zona Sighetu Marmaţiei, care mi s-au plâns că maşinile din dotarea Poliţiei rurale nu prea sunt folosite pentru prinderea efectivă a hoţilor şi rău-făcătorilor.

Practic, autoturismele respective, care poartă sigla Poliţiei Rurale, zac aiurea pe marginea şoselelor, înlocuiesc nefiresc atribuţiile Poliţiei rutiere, cu alte cuvinte sunt postate doar să păzească drumurile, pe post de sperietori pentru şoferi.

 

În acelaşi timp, oamenii din satele judeţului Maramureş sunt indignaţi din cauza faptului că autori necunoscuţi le fură în veselie recolta de toamnă de pe câmpuri, în condiţiile în care primăriile nu au bani să asigure paza pământurilor, pe fondul penuriei bugetelor locale. Astfel, în timp ce maşinile Poliţiei Rurale sunt lăsate să stea nefolosite pe marginea şoselelor, ţăranii rămân fără holdele muncite cu trudă un an întreg, care sunt furate şi distruse de infractori, fără ca ei să fie prinşi şi traşi la răspundere”.

 

Acum rămâne de văzut dacă vicepremierul şi mai marii poliţiei vor face la fel ca şi subalternii lor: vor dormi în „maşini” sau vor lua măsuri.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.