• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 1 Aprilie , 2012

Dragi locuitori ai oraşului Baia Sprie...

Uneori îmi reproşez că nu vă scriu mai des, alte ori mă gândesc că sunt prea multe cuvinte scrise şi prea puţine fapte şi ezit să vă scriu, dar din ce în ce mai mulţi îmi spun că rezultatele muncii mele ca primar sunt slabe. După aproape 4 ani de eforturi individuale şi colective în a îmbunătăţi imaginea şi eficacitatea actelor administrative la nivelul oraşului, din cauza slabei capacităţi de comunicare cu cetăţenii, percepţia multora este aceea că nu s-a schimbat nimic. Mă simt dator faţă de colectivul pe care îl conduc şi faţă de toţi aceia care şi-au pus speranţa în mine atunci când mi-au încredinţat acest scaun de primar prin votul fiecăruia, să justific oarecum realizările şi nerealizarile acestui mandat. Haideţi să dăm împreună filele din calendarul timpului înapoi şi să ne reamintim puţina istorie a oraşului în care împreună suntem trăitori.

 

În sfârşit, la alegerile locale din 2008, populaţia, sătulă de scandalurile continue din primărie, a ales. Astfel în scaunul de primar am ajuns eu, Paşca Dorin Vasile, primar independent fără sprijin politic şi fără nici o experienţă administrativă în spate.

Sloganul politic cu care am venit în alegeri ’’RESPECT  COMPETENŢA ŞI RESPONSABILITATE ’’ fiind probabil lucrurile pe care cei mai mulţi dintre cetăţeni şi le doreau de la administraţia publică locală.

Încă din primele zile din activitatea mea ca primar am încercat să pun în aplicare cele trei lucruri promise, obligând funcţionarii să-şi reconsidere poziţia în relaţia cu cetăţenii şi să-i trateze pe aceştia cu respectul cuvenit fiecăruia. Ridicând competenţa şi responsabilitatea la rang de virtute obligatorie pentru ocuparea postului fiecărui angajat.

Imaginea primăriei în relaţiile cu cetăţenii si cu celelalte instituţii trebuia schimbată radical şi acest lucru nu se putea face fără ca fiecare dintre funcţionari să se schimbe.

După opt ani în care oraşul a plutit în derivă, era necesară o orientare a acestuia înspre ceva. Ceva care să aducă cât de cât o rază de lumină în ceea ce priveşte bunăstarea locuitorilor acestuia.

  

Mulţumită înţelegerii de care au dat dovadă consilierii locali PNL, PIN şi UDMR am reuşit să aduc lângă mine în postul de viceprimar pe dl Szakacs Levente, om care din primele zile a îmbrăţişat ideile pe care le promovam în ceea ce priveşte viitorul oraşului, şi care cu respect, responsabilitate şi competenţă încearcă să le pună în aplicare . Orice primar când ajunge în scaun urmăreşte să-şi pună în aplicare planurile şi proiectele pe care în campania electorală le prezintă cetăţenilor oraşului.

Cea mai mare realizare a oraşului Baia Sprie sub conducerea mea este faptul că am reuşit să introducem oraşul în circuitul banilor europeni. La sfârşitul anului trecut am reuşit să semnăm PIDU, două contracte de finanţare care însumează 200 de miliarde de lei vechi. Dacă ar fi să calculez, suma este echivalentă cu investiţiile pe care le-am putea face din bugetul local în 10 ani. Atât ar fi trebuit noi să lucrăm dacă nu erau aceşti bani. O altă realizare ar fi faptul că în sfârşit Baia Sprie a semnat contractul de finanţare pentru staţia de potabilizare a apei şi încă 10 kilometri de reţele, lucru care înseamnă 80 de miliarde de lei vechi. Este un an crucial pentru Baia Sprie, un an în care în care vor începe aceste investiţii şi se vor finaliza în 2013. Va fi cea mai înfloritoare prioadă de investiţii pentru Baia Sprie.

 

Sigur că am şi multe nerealizări, multe lucruri pe care am sperat că le voi putea realiza şi nu le-am realizat încă, sigur că sunt mulţi aceia care pot spune pe bună dreptate că primarul şi primăria în acest mandat n-au facut nimic pentru ei. Ar fi uşor să invoc diverse scuze, dar n-am s-o fac. Ceea ce pot să spun este că din multitudinea de nevoi pe care am fost zilnic solicitat să le rezolv,  am putut uneori rezolva una sau două cazuri, pe care sper ca am reuşit cu obiectivitate să le analizez şi să consider corect gradul lor ridicat de prioritizare, celelalte, de multe ori, mai suportau amânare.

 

Am scris aceste rânduri cu speranţa ca veţi înţelege un lucru simplu:

Primarii care vă conduc sau cei care vă vor conduce au nevoie de sprijinul consiliului local şi al cetăţenilor ca să poată conduce bine.

Liniştea şi pacea sunt elementele necesare progresului.

Criza în care ne zbatem cu toţii trebuie învinsă cu oameni eficienţi, nu cu vorbe »

Primarul oraşului Baia Sprie, Dorin Vasile Paşca.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.