• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 20 Ianuarie , 2015

Dor de Eminescu

15 ianuarie, Ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, a devenit Ziua Culturii Naţionale, începând cu anul 2011. Este o zi în care celebrăm un mare creator, dar şi o zi de reflecţie asupra culturii române, în genere, şi a proiectelor culturale.

 

Centrul cultural Sighetu Marmaţiei a organizat un simpozion urmat de un spectacol de muzică şi poezie şi a prezentat expoziţia Cenaclului de pictură deschisă la Casa de cultură.

Manifestarea a avut loc joi 15 ianuarie 2015, de la ora 13,00 în sala de spectacole a Centrului Cultural de pe str. Iuliu Maniu nr. 31.

Cu acest prilej a fost marcată împlinirea a 75 de ani de la naşterea poetului maramureşean Ion IUGA şi 165 de ani de la naşterea Poetului Naţional Mihai Eminescu.   

Spectacolul de muzică şi poezie DOR DE EMINESCU a cuprins versuri, dedicate „poetului nepereche’’, de: Nichita Stănescu, Marin Sorescu, Adrian Păunescu, Victor Eftimiu, Victor Tulbure, Mircea Micu, Petru Popescu, Niculae Stoian, Damian Ureche; scenariu şi regia artistică: Dorel Todea; coordonator spectacol: Odarca Bout; conducerea muzicală: Lenuţa Petrovan; organizatori: Centrul Cultural, Centrul de Excelenţă al elevilor şi Colegiul Naţional Dragoş Vodă din Sighetu Marmaţiei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.