• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 17 Aprilie , 2014

Discuţii în comisia de buget-finanţe din Senat

Senatorul PSD, Sorin Bota, este de părere că, exact ca şi în cazul pensiilor, şi în cazul politicii de natalitate trebuie făcută o schimbare majoră, de mentalitate.

 

„Trebuie încurajată natalitatea şi să obligăm, prin pârghiile fiscale, părinţii să îşi trimită copiii la şcoală. De asemenea, trebuie să descurajam creşterea copiilor din alocaţie. Sunt familii care fac copii doar pentru a primi un venit suplimentar. Ideea este că politica de acordare a alocaţiilor pentru copii trebuie schimbată pe o filozofie cu efect pe termen lung. Dacă nu schimbăm politica aceasta, riscăm să atingem în final politica de pensii, care la rândul ei nu este schimbată, funcţionând de aproape 150 de ani, când erau mai mulţi angajaţi decât pensionari, iar acum sunt invers. Numărul scăzut al copiilor de azi şi din viitor, al educaţiei şi integrării lor în câmpul muncii va duce la falimentul politicii de pensii.

Noi, în calitate de parlamentari, degeaba discutăm şi trecem un proiect prin Plen, dacă la Cameră este respins sau dacă guvernul nu este de acord cu acesta, deoarece funcţionarii de aici judecă, în principiu, prin intermediul bugetului pe care îl au la dispoziţie pe politica actuală. Noi trebuie să determinăm două iniţiative majore, de natalitate şi de acordare a pensiilor, astfel încât pe viitor să se ordone bugetele celor două politici în concordanţă cu ceea ce dorim să facem. La masă trebuie să ia loc, pe lângă noi, reprezentanţii guvernului şi ai ministerelor interesate, pentru a face o - chestiune - serioasă”, a declarat senatorul Sorin Bota, în faţa membrilor comisiei.

 

Cabinetul senatorului Marius Sorin Bota

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.