• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Martie , 2019

Directori mai puţini în Primăria Baia Mare. Garaje supraterane în cartiere!

Recent a avut loc o conferinţă de presă a primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, însoţit de o parte din conducerea Primăriei municipiului de pe Săsar, directori şefi de serviciu, viceprimari. Primarul băimărean nu a convocat directorii care îşi vor pierde statutul de şefi în Primărie.

 

Cătălin Cherecheş a pre­zentat, în prima parte a conferinţei de presă, si­tuaţia organigramei Pri­mă­riei în urma modificărilor pe care le doreşte a fi realizate.
„Vom înainta Autorităţii Naţionale a Funcţionarilor Publici noua orga­nigramă a municipiului Baia Mare, în care din 18 posturi de directori ai autorităţii locale, 4 funcţii de director dispar. În cadrul Serviciului Pu­blic de Asistenţă Socială (SPAS), din 5 posturi de director vor fi reduse două, iar la Teatrul Municipal, din două posturi de director va dispărea unul. Serviciul Public Ambient Urban intră într-o formulă de compensare a activităţii pe care o are SC DRUSAL, de care suntem nemulţumiţi cum activează în muni­cipiu şi cum îşi realizează atribuţiile conform contractului. În paralel, se va face procedura de concesiune a serviciilor de salubrizare, întreţinere zone verzi şi întreţinere drumuri.
Pentru postul de director general al SPAS, nici unul dintre candidaţi nu s-a calificat şi se va relua concursul.
După pasul de desfiinţare a Servi­ciului Public Ambient Urban (SPAU) şi concesionarea serviciilor acestuia, se va organiza şi Serviciul Pu­blic de Asistenţă Socială. În pre­zent, SPAU are peste 200 de angajaţi, cu o eficienţă sub nivelul celor mai mici aşteptări pe care le avem. La fel este şi la SPAS, unde numărul de personal este exagerat în raport cu serviciile pe care le oferă. Singura preocupare pe care o avem, împreună cu SPAS, este cea legată de asanarea pungilor de sărăcie Craica, Pirită, Ferneziu, Cuprom, Horea”, a spus Cătălin Cherecheş.

Primarul de Baia Mare a vorbit despre proiectele ce vor demara în acest an, conform declaraţiilor fă­cute, pentru realizarea unor parcări supraterane. Despre aceste parcări, primarul a spus că vor fi finanţate de la bugetul local, din creditele luate de la bănci.
„Un alt proiect vizează reurbani­zarea oraşului. În acest sens, de luna vii­toare vom începe acţiunea de reurbanizare prin demolarea garajelor, în zona Munteniei şi Culturii (în spatele Universităţii «Vasile Gol­diş» – Liceul «Mihai Emines­cu»). Aici se vor construi parcări supra­terane, P+2, astfel încât numărul locurilor de parcare să crească semnificativ.
O altă zonă, care va fi dată ca exemplu, cu organizare la sol a parcărilor, va fi cea dintre Liceul «Vasile Lucaciu» şi strada Progresului. Se studiază, împreună cu proiectanţii, ca în zona străzii Florilor să se construiască o parcare subterană, reorganizându-se ulterior parcul din zonă. Este un subiect delicat, mai ales pentru cei care de-a lungul anilor au plantat diverşi copaci şi flori în acea zonă, dar trebuie să ne gândim şi la nevoile oraşului.
Până la mijlocul acestui an se vor face demersuri pentru demolarea ga­rajelor şi demararea noilor investiţii.
În Centrul Istoric (Centrul Vechi) se intenţionează construirea de parcări subterane. În faţa Complexului «Mi­nerul», pe cca o jumătate din suprafaţă şi în Piaţa Păcii, unde vor fi cca 500 locuri de parcare. Având în vedere că ambele pieţe vor intra în reabilitare, pe proiecte de finan­ţare europene, se impune realizarea parcărilor înainte de demararea lucrărilor de reabilitare”, a spus primarul băimărean.
Cătălin Cherecheş a vorbit şi despre Primăria Baia Mare şi despre Complexul Minerul. Zilele acestea va începe procedura de expropriere în cazul Complexului, urmând ca după aceea să se mute sediul Primăriei în Centrul Vechi.

„Săptămâna viitoare se va finaliza exproprierea clădirii Minerul, iar după reabilitarea ei, Primăria Baia Mare îşi va muta sediul aici.
După concesionarea serviciului de salubrizare, întreţinere zone verzi, reabilitarea drumurilor şi administrarea parcărilor, vom avea două investiţii importante: salubrizarea stradală şi curăţenia în oraş, cu tot ce presupune, investiţii în utilaje, personal, program, mod de acţiune etc. Având în vedere că proiectul de Management Integrat al Deşeurilor Menajere este unul fără viitor, Baia Mare va face serviciul de salubrizare în aşa fel ca cetăţenii să nu mai achite nici o factură lunară pentru acest serviciu, iar pentru deşeuri se vor găsi soluţii de ardere, care să producă şi energie. În acest an se va reglementa situaţia, astfel că municipiul Baia Mare va achita, din taxe şi impozite, costurile salubri­zării menajere. Există şi o preocupare de construire a unor cartiere cu caracter social, nu pentru comuni­tăţile rome, în zona Pirită, Craica, Ferneziu, demolând tot ce înseamnă mizerie. Provocarea pentru municipiul Baia Mare, în acest an, va fi legată de asanarea acestor zone”, a spus Cătălin Cherecheş.
 

 

„Un alt proiect vizează reurbani­zarea oraşului. În acest sens, de luna vii­toare vom începe acţiunea de reurbanizare prin demolarea garajelor, în zona Munteniei şi Culturii (în spatele Universităţii «Vasile Gol­diş» – Liceul «Mihai Emines­cu»). Aici se vor construi parcări supra­terane, P+2, astfel încât numărul locurilor de parcare să crească semnificativ”.
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.