• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 13 August , 2016

Din toamnă, elevii de clasa a XI-a şi a XII-a vor primi manuale gratuite

Începând de anul acesta şcolar elevii de clasa a XI-a şi a XII-a vor beneficia de manuale gratuite. Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a finalizat negocierile cu editurile care deţin manuale şcolare pentru clasele a XI-a şi a XII-a în portofoliile lor editorial urmând să fie achiziţionate peste 3 milioane de cărţi.

În urma aprobării procedurii de asigurare a manualelor gratuite pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a, Ministerul Educaţiei achiziţionează necesarul total de circa 3.600.000 de manuale. Elevii de clasa a XI-a şi a XII-a vor avea manuale şcolare gratuite distribuite de Ministerul Educaţiei, pentru prima dată în 26 de ani.

„Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a demarat procesul de achiziţionare a manualelor şcolare pentru ciclul superior al liceului, respectiv clasele a XI-a şi a XII-a. Acest proiect se va derula de către fiecare Inspectorat Şcolar prin încheierea contractelor de furnizare cu editurile care au participat la negocierea proiectului de achiziţionare al manualelor şcolare”, a spus Onorica Dorca, inspector şcolar.

 

În cursul acestei săptămâni, editurile vor primi comenzile, iar săptămâna viitoare reprezentanţii Inspectoratelor Şcolare vor merge la Bucureşti ca să semneze contractele de furnizare a manualelor.

 

„În vederea derulării activităţilor privind semnarea contractelor de furnizare, în perioada 16-18 august va avea loc la Bucureşti întâlnirea de lucru a reprezentanţilor editurilor cu reprezentanţii Inspectoratelor Şcolare Judeţene”, a explicat inspectorul şcolar.

Conform prevederilor Legii Educaţiei, elevii şi profesorii din învăţământul de stat şi din învăţământul obligatoriu particular acreditat beneficiază de manuale şcolare gratuite, atât pentru învăţământul în limba română, cât şi pentru cel în limbile minorităţilor naţionale, în condiţiile legii.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.