• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 25 Septembrie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 14 Iulie , 2017

Din toamna acestui an, Şcoala profesională Dumbrăviţa îşi deschide porţile

A devenit o certitudine: din toamna acestui an, Şcoala profesională Dumbrăviţa îşi des­chide porţile. Din toam­nă, şcoala profesională va avea două specializări: constructor-montator de structuri metalice şi lăcătuş construcţii structuri aeronave, numărul maxim de locuri fiind 28.
La prima etapă de înscriere au fost ocupate 21 de locuri, astfel încât numărul minim de elevi prevăzut de lege este depăşit, astfel că şcoala va intra în funcţiune din septembrie.
Învăţământul se desfăşoară pe durata a trei ani, iar diplomele sunt recunoscute la nivel european.  UAC Europe se va îngriji de tot ceea ce înseamnă partea practică, iar absolvenţii vor avea şansa de a fi angajaţi într-o companie de top. 
Avantajele urmării unei astfel de şcoli sunt multiple. În primul rând, elevii au şansa să se califice într-o meserie de care partenerul economic, UAC Europe are nevoie, şi astfel să aibă un loc de muncă asigurat. De asemenea, atestatul de calificare profesională obţinut la finalul studiilor este recunoscut în statele Uniunii Europene. Nici beneficiile materiale nu sunt deloc de neglijat: elevii primesc lunar o bursă din partea statului în valoare de 200 de lei şi, mai mult, primesc şi burse din partea partenerului de practică, UACE, care le asigură elevilor şi transportul.

 

 

Etapa a II-a de admitere în învățământul profesional de stat

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.