• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 21 Mai 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Martie , 2019

Din 4 martie începe distribuirea Programului „Lapte – corn – biscuiți” în unitățile de învățământ din Maramureș

Începând de luni, 4 martie 2019, un număr de aproximativ 46.000 de preșcolari și elevi din unitățile de învățământ maramureșene vor beneficia de programul „Lapte – corn – biscuiți”. Datorită faptului că Lotul 2, care prevede distribuția merelor în Maramureș a înregistrat contestații, fructele nu vor putea ajunge la beneficiari mai repede de luna aprilie 2019.

 

Potrivit responsabililor din cadrul Consiliului Județean Maramureș care au avut în vedere implementarea programului și în acest an școlar, o primă problemă a constat în faptul că legislația de atribuire a produselor a apărut extrem de târziu, însă începând cu luna octombrie 2018, procedura
s-a aflat în licitație și evaluare, fiind termene impuse de lege care nu au putut fi încălcate.

„În procedura de evaluare au fost pași și termene de respectat, necesare pentru a asigura accesul tuturor operatorilor economici la procedura de achiziție. Au fost respectate toate ter­menele de evaluare și au fost realizate comunicări către toți ofertanții, pro­cedură care s-a întins pe parcursul a patru luni. Este vorba despre șase loturi scoase la licitație și au fost mai mulți ofertanți pe fiecare lot, procedura trecând prin mai multe faze de evaluare, unde timpii de așteptare au fost impuși de lege. Mai mult, întreaga procedură a fost verificată și validată de ANAP (Autoritatea Națională de Achiziții Publice), deoarece în situația în care nu se obținea acordul de conformitate pe fiecare etapă în parte exis­ta riscul ca, la un moment dat, licitația să fie reluată. Consiliul Jude­țean Maramureș a respectat în totalitate timpii impuși de lege iar pentru loturile unde nu au existat contestații după deschiderea ofertelor, procedura de atribuire a contractelor subsecvente se realizează în aceste zile”, arată reprezentanții CJ Maramureș.

Din cele 6 loturi, Lotul 1 pe lapte, Lotul 2 pe mere și Loturile 3 – 6 pe corn și biscuiți, cinci loturi au fost finalizate, câștigătorii urmând să fie invitați la Consiliul Județean Mara­mureș pentru a semna contractele care vor fi valabile până la data de 15 iunie 2019. Deoarece Lotul 2, care prevede distribuirea merelor în întregul județ a fost contestat, acest fapt va aduce întârzieri de cel puțin o lună de zile în acordarea fructelor în școli și gră­dinițe.
Timp de trei zile pe săptămână, luni, marți și miercuri, preșcolarii și elevii vor beneficia de lapte UHT și corn, în timp ce joi și vineri vor primi doar biscuiți. Conform programului, bis­cuiții urmau să fie însoțiți de măr, însă acesta va fi distribuit doar la finalizarea contes­tației înregistrate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.