• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 9 Martie , 2018

Dialoguri virtuale / The Black Man-ul economiei

Întrebare: B.M. nu este străin nici de situaţia economică a Rusiei?!

Răspuns: Este mai cunoscut rolul lui B.M. din perioada 1993 – 1999, privind declinul economic şi financiar al Rusiei.
Detaliile se pot citi în cartea lui Serghei Gazijev - „Genocid, Rusia şi Noua Or­dine Mondială” - apărută la Washing­ton, în limba engleză, în 1999  („Geno­cide, Russia and the New World Order”).
Un alt autor rus, O. A. Platonov, afirmă în cartea sa „Rusia sub dominaţia maso­nilor”  (Editura Ruski Vestnik, 2000, pag. 30) că B.M. ar fi omul cheie a mai tuturor manipulărilor economico-financiare din Rusia anilor 1990 şi terapia de şoc promovată de el a fost cauza care, în final, a dus Rusia, în anul 1998, în pra­gul prăbuşirii întregului sistem economic.

Î.: A fost şi constructor de personalităţi asemenea lui?
R.: El a fost mentorul misterioşilor Ciubais, Gaidar, Burbulis şi mai multor oficioşi superiori ruşi care au stat în spatele devalizării bunului  şi banului public. Drept urmare, mare parte din averea poporului rus a intrat în scurt timp în posesia oligarhiei financiare internaţionale. Conform datelor lui V.P. Polevanov, cele mai mari 500 întreprinderi ruseşti estimate ca valorând 200 miliarde dolari (la cursul de schimb al acelei perioade) au fost vândute cu suma infimă de 7,2 miliarde de dolari corpo­raţiilor şi altor structuri multinaţionale. După Polevanov, cartelurile financiare au cucerit Rusia implicându-i prin intermediul unor persoane juridice necontrolabile în afaceri financiare „neobrăzate”.
Deci B.M. a avut un rol cheie, în anii 1990, în  prăbuşirea economică iminentă a Rusiei şi intrarea ei în faliment. Ceea ce s-a întâmplat la acea vreme, istoricii au numit-o ca cel mai mare rap colectiv.

Î.: Acţiunile lui B.M. nu s-au oprit numai în Europa?!
R.: Cu doi ani înainte, B.M. a procedat la fel în Thailanda şi Malaiezia. Pre­mierul malaezian Mahathir Mohamad l-a numit pe B.M. răufăcător, iar premierul Thailandei, Dracula.
Ca persoană cu rol important în cartelul financiar se afirmă că are un rol important în strategia destrămării Iugoslaviei, dar şi în rolul distructiv jucat în Japonia, Indonezia, Gruzia, Ucraina şi Birmania.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.