• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 9 Septembrie , 2017

Dialoguri virtuale / Povestea febrei aurului

Întrebare: Care sunt trendurile pentru vii­tor, întrucât relaţiile bipolare tind să devină multipolare?

Răspuns: Este motivul pentru care elita financiară mondială doreşte să între­prin­dă diferite modificări, inclusiv în Orientul mijlociu, spre a fi sigură că îşi menţine şi îşi consolidează poziţia. Dar există şi tendinţa, tot mai puternică, ca să nu se mai folosească doar un coş valutar în care să intre numai dolarul ci şi alte monede, în special al marilor puteri nucleare ale lumii. Aceasta ar însemna crearea unei puteri mondiale multipolare care nu convine puterii financiare actuale, unipolare.

Î.: Să abordăm şi latura morală a problemei?!
R.: Până în ’89 – ’90 era un sistem bipolar. După prăbuşirea U.R.S.S., sistemul a devenit unipolar. S-a ajuns în situaţia când nu a mai existat nici o piedică spre a guverna fără opoziţie. Ştim că elita financiară mondială nu recunoaşte creş­ti­nătatea, morala universală şi propagă ideea că este admisibil tot ce se poate face. Se prezintă ca o grupare de neînlocuit şi doreşte să instituie un sistem pe care ei o numesc într-un anumit fel, acceptat fără rezerve, de foarte mulţi. În interviurile mele anterioare aminteam două citate, plăcute mie, citate a lui Socrate (născut în 470 î. Hr, cam de mult, după părerea unora şi catalogate ca fiind depăşite): „Democraţia este dictatura igno­rantei” şi „Democraţia satisface me­diocritatea majorităţii”.
Elita financiară mondială nu cunoaşte mo­rala. Ştie în schimb două lucruri: ce înseamnă puterea banului şi cum se păs­trează puterea, dacă trebuie chiar şi prin război. Este similar cancerului, care distruge toate celulele umane şi în final se distruge şi pe sine prin dispariţia corpului uman.

Î.: Cum se poate înscrie aceste tendinţe în doctrinele vehiculate astăzi?
R.: Această teorie a elitei financiare mondiale este, practic, o dictatură mascată, este sistemul anarhiei şi a haosului, este realitatea prin care afirmând libertatea sistemului propriu, practic se foloseşte de libertatea altora. Libertatea neîngrădită a lor o consideră ca fiind libertate adevă­rată şi nu cea care susţine drepturile omului şi drepturile politizării libere. Unde elita financiară a intervenit în sistemele tradiţionale existente, situaţia economică a devenit mai proastă. Acolo, milioane au rămas fără locuri de muncă, fără casă, transfugi, ţări distruse de bombardamente.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.