• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Februarie , 2017

Dialoguri virtuale / Istoria cametei

(ultima parte)

Întrebare: Care este istoria Băncilor centrale, Băncilor naţionale?
Răspuns: Timp de sute de ani bancherii au fost alungaţi din Anglia, dar în 1694 se reîntorc şi înfiinţează Banca Centrală a An­gliei. Banca Centrală avea un rol deosebit întrucât banii erau emişi de această instituţie, care reprezenta, practic, statul. Emisiunea monetară, reglemen­ta­rea dobânzilor, stabilirea cursului monetar au fost preluate de la stat de grupurile financiare, în consecinţă Banca Angliei a preluat suveranitatea finan­ciară.
Dacă regele Angliei voia să se războiască trebuia să se împrumute de la Banca Cen­trală a Angliei. Banii trebuiau restituiţi, însă nu regele genera banii. Populaţia trebuia atrasă în acest proces.

Î.: Deci?! Concluzii!
R.: Camăta este o formă mascată de im­pozitare. Noi, cei care generăm banii, plătim statului impozit, care la rându-i plăteşte dobândă puterii nevăzute.
Aşa cum am amintit pe parcursul interviului recent, în presă a apărut o ştire care anunţă că toate ţările din lume sunt îndatorate una alteia.
Profesorul american Herman Kahn (1922 – 1983), fondatorul Hudson Institut, a afirmat că prin îndatorare se poate remo­dela sistemul mondial şi conducerea lumii dintr-un singur centru. Practic aceasta ar fi Noua ordine mondială.

Î.: De ce aţi dorit să daţi interviului titlul „Noua ordine mondială”?
R.: Pentru a lămuri o des vehiculată sin­tagmă. Novus ordo seclorum nu repre­zintă întru totul noua ordine mondială, astfel ar fi o traducere warfiană, ci ar trebui de înţeles epoca lumii noi, în care lumea nouă este America. Deci se poate traduce şi epoca Americii.
Din anul 1786 - Novus ordo seclorum – apare tipărit şi pe dolarul american, dar înainte de acesta apare pe sigiliul oficial al Statelor Unite.
Actuala ordine mondială se bazează pe un sistem creditor şi inflaţionist general. Peste 99 la suta din populaţia lumii lucrează pentru mai puţin de 1 la sută.

Î.: Să încheiem cu o previziune a unui preşedinte american.
R.: Preşedintele Statelor Unite ale Ame­ricii, George W. Bush, a amintit de varianta conducerii de la un singur centru, cu amendamentul că această variantă era valabilă pentru America secolului XX. Secolul XXI nu va mai fi unipolar, înfăp­­tuindu-se o structură multipolară.

Î.: În încheiere cu ce să rămânem?
R.: Quo vadis, Domine?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.