• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 14 Noiembrie , 2022

Dialoguri virtuale. Forumul de la Davos, elitele globaliste și amprenta de carbon (I)

(prima parte)

Întrebare: Atât lumea politică, cât și cea economică așteaptă întâlnirea anuală de la Davos, de la care bănuiesc că vor veni soluții la problemele lumii, cât și ridicarea vălului de deasupra bănuitelor tăinuiri făcute de mai marii și mai micii lumi?
Răspuns: Ambițiile elitelor politice, corporatiste, ONG-iste, reunite la Davos, de a impune soluții radicale pentru gestiunea planetei se lovesc de ostilitatea stângii, care le acuză de ipocrizie, de opoziția celor care cred că unele teorii conspiraționiste încep să semene prea mult cu realitatea, și de reconfigurările geopolitice.
Î.: Care a fost mottoul reuniunii din acest an?
R.: Tema tradiționalei reuniuni anua­le de la Davos World Economic Forum (WEF) 2022   (de regulă are loc în ianuarie, pe zăpadă, dar din cauza Omicronului a fost mutată în mai) a fost „Istoria într-un moment de cotitură: politici guvernamentale și strategii de afaceri” și, previzibil, a fost dominată de războiul din Ucraina și tragediile umanitare pe care le-a provocat
Î.: Sunt câteva  teme tradiționale, veș­nic reluate la Davos, care merită să le amintim?
R.: Din nou previzibil, nu aveau cum să lipsească temele dragi lui Klaus Schwab, fondatorul WEF (în 1971) și elitelor politice, corporatiste, ONG-iste (pandemia globală, inegalitatea, schimbările climatice) care, într-un exercițiu ritualic anual, vin să-și exprime profunda preocupare pentru „soarta planetei și a omenirii în ansamblu”.
Î.: Figura emblematică a reuniunii, Klaus Schwab, merită câteva cuvinte?
R.: Klaus Martin Schwab este un inginer și economist german, cel mai bine cunoscut ca fondator și preșe­dinte executiv al Forumului Economic Mondial. Soția sa Hilde, fostă asistentă, a cofondat, împreună cu Klaus, Fundația „Schwab pentru Antreprenoriat Social”.  S-a născut la 30 martie 1938 , Ravensburg, Germania. Educație: Facultatea Kennedy de Guvernare și Administrație Publică de la Harvard (1967), Organizații înființate: Forumul Economic Mondial, Tinerii Lideri Globali, Schwab Foundation for Social Entrepreneurship.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.