• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 5 Mai , 2015

DGASPC Maramureş, sub semnul cazurilor sexuale!

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş este una dintre cele mai mediatizate instituţii publice din judeţ, nu atât pentru performanţele deosebite cât pentru multele cazuri în care minori sau tineri din sistem, cei care sunt protejaţi de stat, au fost cazuri grave, cazuri care au cutremurat zona publică. Atât!

 
 

Anul trecut a avut loc o schimbare de director, celebrul Nic a plecat de pe funcţia de general şi a venit Alina Coste-Mădăras. Iniţial s-a crezut că schimbarea va fi benefică pentru copiii aflaţi în sistem, apoi au început să apară cazuri, alte cazuri în care copiii nimănui au fost victime ale unor situaţii intolerabile. Bănuim că sunt multe astfel de cazuri, din moment ce în mass-media au apărut unele, destul de multe pentru aproape un an de zile de activitate.

Cele prezentate au fost considerate de conducerea DGASPC Maramureş ca un fel de foc de paie, având în vedere că nu s-au luat măsuri, măsuri pe care să le cunoască toată lumea. Mai mult, singura reacţie a directorului general a fost de a „securiza” zona din care au venit informaţii, într-o viziune directorială ce a adus un fel de dictatură,personală în raport cu angajaţii Direcţiei. Nu credem că astfel se vor rezolva problemele!

GAZETA de Maramureş i-a transmis, la instalare noului director faptul că întotdeauna vor exista voci care vor transmite spre presă informaţii. Desigur, sunt diverse cauze pentru o astfel de situaţie, dar informaţiile sunt şi vor fi dincolo de motivaţia celui care o furnizează.

Ne interesează doar ca cei din sistem să fie îngrijiţi, respectaţi şi mai ales să nu ni se mai servească minciuni. Nu în acest fel vor dispărea problemele din sistem

 

În acest context, oferim spaţiului public alte informaţii care produc fiori şi solicităm DGASPC să confirme sau infirme aceste cazuri.

Este adevărat că anul trecut, în iarnă, într-una din casele din Sighet, doi minori au făcut sex în baia Casei? Băiatul are 12 ani şi fetiţa 10 ani? Cei doi copii sunt frate şi soră! De ce a fost cazul muşamalizat?

Este adevărat că în toamna anului trecut, la o altă casă din Sighet, o fată a fost violată de cineva din afara sistemului? Este adevărat că a fost angajat un psiholog, iar în urma discuţiilor între fată şi violator s-a ajuns la o înţelegere, se spune de circa 1000 de euro?

Partea şi mai interesantă urmează. Se spune că fata ar fi rămas fără bani. De asemenea, se mai spune că directorii DGASPC ar fi intervenit pentru a calma situaţia şi pentru linişte dinspre presă, mai ales. S-a muşamalizat şi acest posibil caz? Numele fetei violate este CM. Facem aceste precizări pentru conformitate.

 

Mai există cazurile celor două fetiţe însărcinate, despre care Direcţia nu a spus nici un cuvânt, ne-a minţit că nu au aşa ceva în sistem.

Nu ştim de ce se procedează în acest mod, de ce se ascund cazuri de acest fel. Suntem convinşi că sunt mai multe, dar nu au ajuns la presa nesimţită, ce vrea să facă rău unor „fecioare neprihănite” ce efemer ocupă scaune directoriale.

Nu ştim, dar bănuim că se ţin sub obroc astfel de informaţii pentru a impresiona, probabil conducerea CJ, cu cât de minunat este mai nou DGASPC. Din păcate, nu este!

Cazurile de mai sus, confirmate sau nu, altele ce există dar nu ajung la suprafaţă, arată că organizarea, profesionalismul sunt la limite joase. NU este posibil ca într-un sistem de protecţie al statului să se întâmple astfel de cazuri şi vinovaţii să fie chiar victimele, apropo de cazul celor două fetiţe abuzate în Italia şi care după mai bine de un an au fost „vinovate” de abuzurile la care au fost supuse. Adică, ar fi fabulat! Noroc că a venit un „ilustru psiholog” din Oradea pentru a ne deştepta şi a pune lucrurile pe făgaşul realităţii. După un an de anchete, analize, rapoarte, cei din Direcţie s-au declarat învinşi de două fetiţe ce au fost abuzate.

După un an în care nu am avut un răspuns clar, ba au fost rapoarte care au susţinut existenţa abuzului, a venit orădeanul şi le-a dat clasă psihologilor băimăreni. În secunda doi, directorul Direcţiei ar fi trebuit să ia măsuri ferme, să îi îndepărteze pe aceşti psihologi de „doi bani” ce nu ştim meserie. Păi, chiar aşa?!

Afară cu psihologii ce văd abuzuri şi aduceţi psihologi ce văd doar ce vor muşchii directoriali. Noi nu am renunţat la caz şi mergem mai departe, aşa, în pas de melc!

 
 
Cazul Alin
 

Ar mai fi ceva de confirmat şi explicat. Alin Istvan este un tânăr din sistemul de protecţie ce stă în Sighet, la una din Casele de acolo. A avut un trecut complicat, iar de ceva vreme este cap de afiş la un scandal sexual în aceleaşi case din Sighet.

Povestea este cunoscută, el ar fi abuzat de nişte copiii din casa în care stă. Scandalul a ajuns în instanţă şi anul acesta s-a dat o sentinţă definitivă. Alin Istvan a fost condamnat la opt luni cu suspendare pentru corupţie sexuală. O porcărie din care cei ce stau în acea casă nu au nimic de învăţat, din contră.

Dar partea cea mai gravă, dacă putem spune astfel, este faptul că acest tânăr continuă să stea acolo, între copiii aflaţi în această casă şi continuă, conform informaţiilor noastre, să îi enerveze pe copii. Mai mult se spune că este într-o relaţie amicală cu directorul Alina Coste-Mădăras, o relaţie care nu poate fi justificată cu nimic.

Întrebăm şi noi!

Este adevărat că i-au fost cumpărate pastile de slăbit lui Alin?

Este adevărat că primeşte bani în cont pentru mâncare, dar el mănâncă tot la Casă?

Este adevărat că este printre copiii de acolo, tot timpul, el care a fost condamnat pentru o faptă reprobabil în care victime sunt nişte copii?

Este adevărat că a primit maşina Direcţiei pentru a se deplasa la Cluj, la proces, un proces în care partea adversă era chiar Direcţia?

Ce mai înţeleg copiii de acolo?

Nu cred că Alin este un model de succes, un model de urmat. De ce nu se iau măsuri corecte, clare, fireşti? Care este rolul lui Alin Istvan în telenovela disputelor pentru funcţiile din Direcţie? Este cumva folosit de actualii conducători?

Comentariile celorlalți

Ama pe 08.05.2015 la 13:25
Alin recunoaste ca ,,a fost ,,informatorul ziaristilor si Alina se intreaba cine da informatii la presa .....ha ha ha
Loredana pe 08.05.2015 la 09:35
Lui Alin totul i s-a inscenat....el nu insceneaza nimic......daca ar avea peretii gura....si unii oameni sa spuna. Pedofilul a fost condamnat de doua instante.....punct. Nu are dreptul la replica.
GAZETA INFORMATA DE CATRE INFORMATORI OBISNUITI SA TRAIASCA DIN DELATIUNE pe 07.05.2015 la 10:12
AVIZ INFORMATORILOR MINCINOSI !!!

Referitor la articolul sarcastic numit DGASPC MARAMURES sub semnul cazurilor sexuale , pot spune ca este un articol care imi provoaca greata si un profund dispret de cel care a coafat prostiile scrise in respectivul articol dupa bunul sau plac urmarind doar senzationalul fara a verifica macar daca informatiile parvenite sunt reale.
Pana nu de mult am apreciat acest ziar intrucat a luptat foarte mult impotriva neregulilor intamplate pe vremea fostei conduceri si a si reusit prin presiune mediatica sa schimbe intreaga conducere de la aceea vreme.Cu toate acestea actuala conducere nu este pe placul Gazetei de Maramures si nici nu trebuie sa fie intrucat actuala conducere nu da atentie mizeriei scurse in ziarul Gazeta de Maramures iar asta pare ca ii deranjeaza pe cei de la acest ziar .Despre faptul ca vor exista intotdeauna voci care vor transmite spre presa informatii ,da este adevarat ca asa va fi dearece asa e de cand e lumea ,dar acesti informatori nu urmaresc altceva decat distrugerea imaginii institutiei DGASPC MARAMURES ceea ce este foarte grav si acesti informatori nu ar trenui sa uite ca ei de acolo traiesc .Chiar daca pana nu de mult informatorii frustrati erau la carma institutiei sau cel putin aveau trecere in fata fostei conduceri incearca denigrarea institutiei acum sperand ca poate poate vor reveni la ciolan ,dar ii anunt ca aceasta era a luat sfarsit iar in DGASPC Maramures acum legalitatea este una maxima cum de mult nu a mai fost iar asta ii deranjeaza enorm pe informatorii de serviciu .In primul rand pe Gazeta de Maramures nu ar trebui sa o intereseze daca cei din sistem sunt ingrijiti si respectati intrucat din proprie experienta ca si angajat al sistemului va pot spune ca ,copii din sistem sunt foarte ingrijiti si respectati plus actuala conducere le da foarte multa atentie ba mai mult le sunt respectate drepturile cum niciodata nu le-au fost ,actuala conducere este una extraordinara care vegheaza pentru binele tuturor copiilor iar pentru asta tin sa ma aplec ca si angajat in fata actulalei conduceri .
Gazeta de Maramures nu este in masura sa solicite infirmari sau confirmari pe anumite pseuodocazuri din partea conducerii DGASPC Maramures deoarece darea de informatii posibil sensibile sau reale in presa este absolut interzisa intrucat ar afecta grav viata privata si imaginea publica a posibilelor persoane implicate in anumite posibile cazuri .
Sa o luam textual :
1) Cazul fratilor de 12 ani respectiv 10 ani care se presupune ca ar fi intretinutrelatii sexuale in baie intrucat organele competente au infirmat existenta respectivului caz .
2)Cazul tinerei C.M. care se presupune ca ar fi fost violata pot sa spun ca a existat dar nu a fost vorba de viol ci de un act sexual consimtit asadar nu s-a pus problema de viol de aceea instanta de judecata a incetat procesul impotriva inculpatului C.A.I prin sent.pen.505/9.12.2014,încetează procesul penal intrucat a intervenit impacarea partilor dar nu sa pus problema de a fi violata respectiva fata si nici macar de angajarea unui psiholog , deci informatia este falsa .
3)Cazul celor 2 fete insarcinate ,aceasta informatie este una falsa intrucat in sistemul de protectie nu exista asa ceva ,iar DGASPC Maramures are perfecta dreptate de a persifla acest ziar neserios .
Asadar toate cazurile pe care le-ati adus in atentiea opiniei publice sunt false si ca atare arata ca organizarea si profesionalismul acestui ziar sunt la limitele joase .
Nu Gazeta de Maramures este in masura sa ceara tragerea la raspundere a posibililor vinovati ci organele competente ,deci daca organele competente nu se autosesizeaza inseamna ca informatilile prezentate de ziarul dumneavoastra sunt FALSE!
Cat despre cazul fetitelor care se presupune ca ar fi fost abuzate in Italia Cazul este deja Expirat din punct de vedere mediatic iar din punct de vedere legal sa constatat ca acuzatiile cu privire la abuz sunt nefondate . Asadar dati informatii noi intrucat deja ne-am cam plictisit de aceleasi subiecte care sun expirate si imi provoaca greata !
DESPRE CAZUL PENALULUI ALIN !
In primul rand Alin nu sta intr-o casa ci intrun centru de plasement destinat persoanelor de 18 ani deci nu sunt copii minori uunde acesta locuieste,cat despre faptul ca ar avea un trecut coplicat este falsa informatia dumneavoastra si stau si ma intreb pe vremea cand era informatorul ziarului dumneavoastra nu ati vazut sau stiut de posibilul trecut complicat al tanarului sau atunci nu va interesat iar acum ca acesta refuza sa va mai fie colaborator hop ii denigrati imaginea publica Rusine TEREMTUS NICOLAE !
Vad cu stupoare cum ca spuneti ca de ceva vreme este cap de afis la un scandal sexual in aceleasi case asta deja depaseste sera since -fictionului vad ca sunteti bolnavi cu acest subiect care dupa mine deja de 3 ani a cam expirat si acest subiect prin sentinta de condamnare 8 luni cu suspendare .Pe de o parte va inteleg ca sunteti frustrati ca nu va mai ofera informatii ,iar pe de alta parte nu inteleg de ce afirmati ca el a abuzat copii cand acuzele de acum 3 ani erau asupra unui singur beneficiar minor si nu mai multi cum incercati dumneavoastra sa induceti cititorilor acestui ziar .Despre faptul ca este un penal da asa este ,este un penal precum Becali si multi altii ,dar noi angajatii din sistem stim clar ca acestuia i s-a inscenat de catre fosta conducere respectivuil abuz tocmai din cauza ca a fost informatorul ziarului dumneavoastra ,dar asta este omul cand va da informatii este bun ,iar cand refuza sa va mai furnizeze informatii il faceti troaca de porci . RUSINE !!!
Despre presupusa relatie amicala cu doamna director COste Alina Madaras va informez ca nu este nici o relatie speciala ci una normala ca intre beneficiar al unei masuri de plasament si director al institutiei care ii ofera servicii sociale precum tuturor beneficiarilor din sistem ,nimic mai mult .Cat despre banii virati pe card .despre pastilele de slabit ,despre prezenta lui tot timpul printre copii .reiterez Alin nu sta intr-un centru cu copii ci intr-un centru cu persoane de 18 ani sau peste ,despre masina la Cluj la proces toate aceste informatii sunt false ,care va sunt furnizate de catre informatori mincinosi !
Rolul tanarului penal Istvan Alin este zero intrucat nu are nici un rol in nici o telenovela ,privind disputele pentru functii din directie si nu cred ca actuala conducere il foloseste .
In final recomand cu caldura Gazetei de Maramures sa se informeze si de la persoanele despre care se scrie ,daca informatiile sunt adevarate fiindca asa se face presa nu precum pseudo ziaristului NICOLAE TEREMTUS !
Doboes Andrei Adevărat pe 06.05.2015 la 10:34
Bă ăla care dai comentariu in numele meu să-ți fie Rușine ca nu ai curajul să-ți asumi comentariu pe care i-l postezi in numele meu iar despre ceea ce ai scris totul este fals mai Informează-te si vei afla ca adevarul este cu totul altul !

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.