• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 22 Iunie , 2021

Despre terapia Yumeiho pentru persoane cu vârsta de peste 65 de ani

Fürtös Enikő, terapeut Yumeiho gradul 2, va susține o prezentare interactivă la Centrul de zi pentru vârstnici Baia Mare al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare.

„Niciodată nu este prea târziu să însușim lucruri noi, să schimbăm modul de a trăi, de a privi lumea. Pensionarea nu e sfârșitul vieții, ci chiar dimpotrivă, pentru unii dintre noi este momentul în care începem să trăim cu adevărat. Vârstnici fiind, putem să facem încă foarte mult bine pentru comunitatea în care trăim, fiindcă avem mai mult timp pentru semenii noștri, dar și pentru noi. Centrul de zi pentru vârstnici Baia Mare al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare și-a asumat sarcina de a sprijini seniorii băimăreni în a avea parte de o bătrânețe activă, plăcută, plină de experiențe noi și bucurii”, au declarat reprezentanții Caritas.
Unitatea de asistență socială, si­tuată pe strada George Coșbuc nr. 54, oferă de 18 ani programe de calitate pentru seniori, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții băimărenilor de vârsta a treia. Datorită proiectului POCU „Împreună pentru vârstnicii noștri!”, lansat în 2019, Caritas a avut posibilitatea de a extinde paleta de programe a centrului și să facă accesibile serviciile sociale oferite pentru 70 de beneficiari noi, cu vârsta peste 65 de ani. Pe lângă activitățile de socializare zilnice și serviciile de informare și consiliere, centrul de zi acreditat organizează excursii, evenimente culturale și prezentări în vederea popularizării conceptului de îmbătrânire activă.
 
În 25 iunie, de la ora 17, centrul de zi pentru vârstnici va găzdui un nou eveniment inedit: terapeutul Yumeiho gradul 2, Fürtös Enikő, va susține o prezentare interactivă despre terapia Yumeiho.  
Termenul japonez „yumeiho” poate fi tradus ca „restaurarea vita­li­tății”. Terapia Yumeiho contribuie eficient la reducerea stresului, la sti­mularea mobilității și a flexibilității, cât și la creșterea imunității orga­nismului.
În cadrul evenimentului, cei pre­zenți vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu masajul terapeutic, cât și cu gimnastica de între­ți­nere cu scop profilactic Yumeiho, care poate fi integrată și în programul zilnic al vârstnicilor.
Participarea la eveniment este gra­tuită, dar numărul de participanți fiind limitat (maximum 15 persoane), vă rugăm să ne comunicați intenția de participare la numărul de telefon: 0262-218058, în zile lucrătoare. între orele 9 și 15, până în 23 iunie, ora 15.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.