• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Ianuarie , 2023

Deputatul Gabriel Zetea: „Noua lege a educației trebuie să garanteze că elevii NU vor scoate niciun ban din buzunar pentru a putea ajunge la școală!”

„Două dintre principiile sus­ținute de PSD în privința edu­cației se referă la asigurarea ACCESULUI EGAL LA ÎN­VĂȚĂTURĂ pentru toți elevii și combaterea abandonului școlar.
Educația este cea mai sigură cale de ieșire din sărăcie. Transportul elevilor are un rol esențial pentru accesul la educație al copiilor din familiile sărace, iar Legea Edu­cației trebuie să garanteze că elevii nu vor plăti niciun leu pentru transport!
Înlocuirea sintagmei „transport gratuit” cu „transport decontat” poate implica două probleme: pe de o parte, poate apărea obligația ca elevii să achite din banii proprii abonamentele de transport.
Chiar dacă acestea ar fi decontate ulterior, unii dintre elevi nu și-ar permite plata inițială, ceea ce în­­seamnă încălcarea accesului egal la educație. Pe de altă parte, decontul poate implica un prag maximal de decontare, urmând ca elevii să plătească o eventuală diferență, ceea ce încalcă atât dreptul consti­tuțional la învățământ gratuit, cât și accesul egal la educație.
PSD se va asigura că prevederile noii legii vor fi clare și vor garanta GRATUITATEA transportului pen­tru toți elevii. Aceste prevederi îi vizează pe cei 200.000 de elevii care nu învață în localitatea de domiciliu. În rândul acestora sunt cei mai mulți elevi cu dificultăți materiale și unde apare rata cea mai mare de abandon școlar.


Pentru că PSD guvernează pentru oameni!”, a spus deputatul Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.