• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 17 Iunie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 Septembrie , 2018

Cursuri gratuite de coding pentru copiii din Baia Mare în cadrul Caravanei SuperCoders

Dezvoltat de Orange îm­preună cu echipa Simplon Ro­mânia, programul #Su­perCoders are trei componente – Caravana SuperCoders, Orange Coding Competition şi SuperCoders Online Academy. Acestea sunt concepute pentru a-i ajuta pe copii să asimileze într-un mod distractiv noțiuni elementare de programare, să le folosească apoi în cadrul unui concurs cu temă dată, pentru ca la final să învețe un nou limbaj de programare. După etapa de învăţare – atelierele din cadrul Cara­vanei – în cadrul SuperCoders Coding Competition, participanții vor avea ocazia să pună în practică cunoștințele dobândite. Vor realiza o animație pe platforma Scratch, în cadrul unui concurs național, programat între 5 și 25 noiembrie. La competiție se pot înscrie copii din toată țara, condiția fiind să aibă cunoștințe minime de programare prin joc. Juriul și regulamentul vor fi disponibile în luna noiembrie pe orange.ro.
Pentru cea de-a treia etapă a programului, SuperCoders Online Academy, juriul va selecta 50 de câștigători dintre participanții la competiție, care vor fi anunțați pe 10 decembrie. Aceștia vor trece la nivelul următor și vor fi premiați cu un curs de 30 de ore interactive, în cadrul unei academii online. Astfel, vor descoperi bazele limbajului Python și vor fi inițiați în programarea bazată pe text.

Copiii accesează tehnologia de la vârste tot mai fragede, pe diverse dispozitive și canale. Părinții își doresc ca aceștia să participe la cursuri de informatică și robotică, datorită faptului că estimează că aceste domenii sunt necesare unui viitor de succes. În acest context, programul #SuperCoders – o iniţiativă de edu­cație digitală – își propune să stimuleze tânăra generaţie să folosească tehnologia într-un mod creativ și distractiv, în sco­pul învăţării limbajelor de programare şi al dezvoltării compe­tenţelor digitale necesare atât în activitatea lor din prezent cât și pentru meseriile viitorului care vor solicita astfel de capacităţi.

 

 

Înscrierile se fac pe site-ul  https://responsabilitate-sociala.orange.ro/supercoders/ până pe 6 octombrie. Caravana se va opri în alte 9 orașe, până pe 31 octombrie: Oradea, Alba Iulia, Brașov, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Galați, Tulcea, Iași și Bacău.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.