• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Iulie , 2018

Cum poţi să fii vecin cu preşedintele! Conacul Neoromânesc de la Nana, oaza maramureșeană din mijlocul Bărăganului, de vânzare

La numai jumătate de oră de București, conacul Nana este un portal către o altă lume. O oază de liniște, aflată atât de aproape de forfota Capitalei, proprietatea de aproape patru hectare păs­trează tot farmecul arhaic al Bărăga­nului autentic.
Este o construcție ridicată acum mai bine de un secol, ce îmbină cu succes elemente ale stilului Neoromânesc cu accente autentic tradiționale. Cu o suprafață impresionantă pentru standardele vremii, cei peste 400 de metri pătrați ai conacului imprimă un aer majestuos proprietății. Elementele de­co­rative sculptate, bine conservate, intrarea impozantă sau pridvorul cu coloane sunt doar câteva dintre elementele specifice stilului arhitectural care se contura în a doua jumătate a se­colului al XIX-lea în spațiul românesc de la sud de Carpați. Aspectul tipic muntenesc este potențat de cerdacul de lemn ce împrejmuiește imobilul și îi conferă un aspect rustic. Toate acestea fac din conacul Nana o proprietate ideală pentru o casă de vacanță cu micro-fermă, perfectă pentru cei care optează pentru un stil de viață bio.
Ceea ce face însă ca domeniul să fie unic în peisajul imobiliar din sudul țării este prezența pe domeniul conacului a două case autentice maramureșene. Ambele locuințe secundare, de 71 și respectiv 47 de metri pătrați, au fost aduse, bucată cu bucată, de la aproape 700 de kilometri distanță. Casele păstrează toate elementele originale, de la acoperișul din șiță și îmbinările în cuie de lemn, la mobilierul, sobele, ceramica și covoarele specifice.
Domeniul are și un important potențial turistic. Se află în imediata vecinătate a unei păduri de salcâm, iar din pridvorul conacului poți păși direct într-o piscină de 50 de metri pătrați, amenajată ultramodern și alimentată cu apă sărată. Bu­cătăria conacului este complet utilată, iar mobila, care este inclusă în prețul proprietății, a fost aleasă cu o grijă deosebită pentru păstrarea stilului gene­ral al reședinței. De altfel, în zonă se pot practica echitația și pescuitul. Iar satul a căpătat o notorietate bruscă la nivel național după ce, în anul 2013, familia unui fost președinte al Româ­niei a devenit cel mai mare proprietar agricol din zonă, prin cumpărarea unei suprafețe de 290 de hectare de teren.

 

 

Preț de pornire: 175.000 €
Estimare:
         200.000 € - 250.000 €
Suprafață teren: 3,78 ha
Suprafață construită: 400 mp
Amprentă la sol: 363 mp
Structură: S+P
Camere: 5
Băi: 3.
Construcții anexe:
Căsuță Maramureș 1 = 47 mp
Căsuță Maramureș 2 = 71 mp
Piscină = 50 mp
Grajd = 208 mp.

Clasare: neclasată.
Tip de proprietate: Casă de vacanță, Centru de evenimente, Complex turistic, Pensiune, Reședință unifamilială.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.