• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 15 Septembrie , 2014

Cum a vrut „traseistul” Liviu Titus Paşca să racoleze un primar PNL

Legea migraţiei politice împarte PNL Maramureş în două cete: în trădători şi-n trădători. Deja un grup de consilieri judeţeni, în frunte cu vicepreşedintele Emil Marinescu au trecut la PLR, acuzându-i pe liberali de trădare, iar alţii, abordaţi de senatorul Liviu Titus Paşca, şi el „paraşutat” în barca lui Tăriceanu, îi acuză şi ei pe traseişti tot de trădare.

 

Liberalii maramureşeni se acuză că s-au împărţit în două cete: în trădători şi-n trădători… Recent, senatorul Liviu Titus Paşca şi un grup important de consilieri judeţeni, în frunte cu Emil Marinescu, din care fac parte Gavril Ardusătan, Gheorghe Coman şi Dorel Ban au trecut la PLR, acuzându-i pe liberali de trădare. Vicepreşedintele Marinescu a susţiut că s-a văzut în imposibilitatea de a sprijini primarii liberali care îl căutau cu probleme administrative şi pentru care nu avea de unde să primească sprijin. Iar de controversata ordonanţă privind migrarea politică în 45 de zile vor profita, se pare, în perioada imediat următoare mai mulţi primari, consilieri locali şi judeţeni, care îşi vor anunţa înscrierea în PLR.

 

Consilierul judeţean Gavril Ardusătan spune că sunt doar discuţii, nimeni nu face niciun fel de presiuni, e o decizie atât politică, cât şi pragmatică: „Oamenii stau să se gândească să vadă în ce formulă se construieşte şi ce consecinţe are în perspectivă. Evident că totul e pe promisiuni, cine are încredere, are, cine n-are, n-are. Sunt câţiva care, indiferent ce se întâmplă, merg pe vechea structură. Este o chestiune de opţiune de orientare politică. Cei mai mulţi consideră că ACL va fi sub Băsescu, multora nu le convine structural. Acesta e principalul argument.

S-ar putea ca noi să fim baza atunci când PNL va fi absorbit de PDL. PNL a dispărut istoric după 150 de ani. Mie şi celorlalţi ni se pare că ceilalţi au trădat. Mai sunt discuţii, fără presiune fără nimic”.

 

Dacă unii dintre primarii liberali se gândesc să treacă în barca lui Tăriceanu, folosind ca argument faptul că în perioada guvernării lui au obţinut mai multe fonduri decât în toate celelalte guvernări, alţii refuză migraţia, acuzând tot de… trădare.

Primarul Pavel Ţiudic din Repedea a declarat săptămâna trecută presei că: „Eu? Da ce, sunt nebun? Consideraţi că eu sunt traseist? Eu sunt penelist din 1992, şi rămân aici până la moarte, nu se umblă aşa din partide în partide. Ce-mi oferă mie PSD-ul dacă mă duc?! Cei care au plecat, sunt bine plecaţi, mai încolo, o să-şi dea cu pumnii în cap. Un om serios nu pleacă, indiferent ce s-ar întâmpla, rămâne în acelaşi loc, la bine şi la rău. Ştiţi cum se spune, prietenul la nevoie se cunoaşte. Nu voi pleca sub nicio formă. Numai dacă mă dau ei afară, atunci mă duc la Asociaţia ucrainenilor. Ce să caut eu la PSD sau la alt partid? Nu plec şi dacă mă taie în bucăţi. Ordonanţa pentru mine este zero. Toată lumea ar vrea să fie la guvernare! Păi, dacă am merge toţi acolo, de unde are Ponta bani să ne dea nouă? De unde?”, a declarat primarul.

Mai mult, l-a catalogat pe senatorul Liviu Titus Paşca, care a încercat să-l racoleze, drept „dobitoc”: „Senatorul ăsta, şi ieri m-am certat cu el, ăsta-i un dobitoc, ăla nu-i om. A umblat pe la toate partidele, umflatu’ ăla, care umblă din partid în partid. Dar nu ştiu cum de nu îi este ruşine să meargă el din PNL la Tăriceanu? Şi pe mine m-a invitat, dar nu mă duc!”, a spus primarul.

 

Contactat de GAZETA de Maramureş, Ţiudic nu numai că a confirmat declaraţiile, ba chiar le-a accentuat, menţionând că i-a spus „bărbăteşte” lui Paşca, în faţă, aceste lucruri: „Domnul Paşca m-a chemat, l-am băgat de unde a ieşit, că eu nu umblu din partid în partid, cum fac alţii. E traseist. N-a fost şi la PDL, şi la PNL? Acum pleacă, ne părăseşte şi încă ne cheamă şi pe noi la Tăriceanu. Ce fel de partid e ăsta? Cu ce să ne ajute Paşca? Nici un leu nu ne-a dat. Ne-a promis cu şcoala, cu toate, n-a făcut nimic. Tot a promis.

I-a chemat, a zis că o să-i ajute când o să aibă bani, dar nu se duc primarii. Eu aici stau în frunte, acolo dacă mă duc o să fiu codaş. Dacă eşti un om vertical, te duci înainte, indiferent dacă e bine sau rău. I-am spus în faţă tot ce am spus la ziare, chiar mai bărbăteşte”.

 

Separat, deocamdată nu se ştie că „legea migraţiei” nu va avea totuşi efecte. După întoarcerea de la Liga Aleşilor Locali ACL, consilierul Ioan Beuca a declarat presei că: „în contextul controverselor politico-juridice, legate de OUG 55/2014, controverse ce vor genera contestaţii la CCR, acţiuni în contencios administrativ etc., este foarte riscant să-ţi declari apartenenţa la un partid care nu este înscris în Registrul partidelor politice.

În articolul de pe blog, Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, PLR, nu există din punct de vedere juridic. Se poate observa că până la înscrierea PLR în RPP este cale destul de lungă”, spune consilierul.

Acesta a mai precizat presei că s-a confruntat cu o problemă similară atunci când a trecut de la PNŢCD la PNL. „Speţele legate de aplicarea Legii partidelor politice îmi sunt familiare din perioada în care activăm în PNŢCD (partid care nici acum nu şi-a rezolvat pe deplin situaţia juridică, după 8 ani de procese) pot să afirm că un litigiu legat de înscrierea unui ales local în PLR, un partid neînscris în RPP, poate avea soluţii juridice imprevizibile”, a subliniat Beuca.

 

Aleşii care au trecut la PLR spun însă că îşi asumă riscul. Gavril Ardusătan a spus că: „dacă pierd postul de consilier judeţean, asta e, rămân cu postul meu de bază de profesor. Nu am intrat în politică să mă îmbogăţesc”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.