• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 27 Ianuarie , 2017

Cuiul în care se agaţă harta

Dacă tot se spune că venim „de acolo de unde se agaţă harta-n cui”, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Horia Scubli, a avut inedita idee de a transforma cuiul într-un simbol al municipiului de peste Deal. 

 

 

„Mica Unire” s-a sărbătorit într-un mod inedit la Sighetu Marmaţiei. Pe lângă manifestările tradiţionale  specifice acestei zile, administraţia locală a dezvelit un monument atipic, reprezentând nici mai mult, nici mai puţin decât... un cui. E drept, nu oricare, ci „acela în care se agaţă harta”, sintagmă cu care sunt „alintaţi” mereu maramu­reşenii.

Edilul de Sighet a arătat că: „Un prieten din București, ori de câte ori vine la Sighet, îmi spune, mai în glumă, mai în serios, să-l duc să-și facă o fotografie cu cuiul în care este agățată harta, căci el asociază Sighetul cu locul în care se agață harta în cui. Pentru el și pentru sutele de mii de turiști ce ajung în zona străzii pietonale, am adus cuiul de la hartă, să poată să îl imortalizeze și să îl arate tuturor: Da, la Sighet este locul unde se agață harta în cui și toți pot să facă o fotografie cu acesta! Mulțumesc celor ce m-au ajutat la realizarea acestui proiect: Florin Marina, Alex Tivadar, Marius Calena și Corneștean Vasile (Colac)”.
Sigur, cuiul amplasat la intrarea pe aleea pietonală nu e tocmai un monument, ci un simbol inedit al oraşului care a atras imediat atenția trecătorilor: „Avem nevoie de lucruri care să transmită mesaje despre Sighet, e un mesaj mai șugubăț și nu extrem de serios, dar lumea are nevoie și de ase­me­nea lucruri. Ideea a fost personală, nu am mărturisit-o decât la 2 prieteni până astăzi, pentru că am vrut să fie o surpriză. Asta a ieșit, nu știu în ce mă­sură o să guste lumea, reacțiile au fost pozitive, o singură doamnă mi-a transmis un mesaj în care mă ceartă și îmi spune că în loc să curăț gheața de pe tro­tuare eu fac monumente de doi lei. Fiecare are punctul lui de vedere, însă sper ca majoritatea să iubească o repre­zentare glumeață a orașului Sighet”, a precizat primarul.
Horia Scubli a mărturisit că noul mo­nument a fost amplasat pe aleea pie­tonală întrucât este una din zonele cele mai vizitate de către turiști și speră că va deveni un loc în care se vor face multe fotografii pentru a promova orașul.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.