• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 Iulie , 2016

Covrigăria PNL Maramureş

Una dintre cele mai inedite mişcări pe scena politică maramureşeană a fost „reorganizarea” conducerii filialei, o cerinţă a conducerii de la Bucureşti. La concursul intern, maramureşenii s-au prezentat cu trei aspiranţi ai însemnelor de şef de filială. Mircea Dolha, Ionel Bogdan şi Mirea Man au dat un mic test pe la cei ce conduc partidul.

 

 

Oarecum surprinzător a ieşit cel mai veritabil liberal dintre cei ce au concurat, Mircea Dolha. Astfel, parlamentarul maramureşean şi-a realizat unul dintre visurile sale, cel de a fi şef la o filială a unui partid important. Cât a fost la PSD, mulţi ani a cochetat cu această poziţie, dar nu a avut acces la prima linie. Dolha este acum preşedinte interimar şi unic!

 

Pentru a marca acest succes personal, a fost organizată conferinţa de presă de rigoare, la sediul PNL. Nici un lider liberal autentic nu a fost prezent, ci doar cei care au venit în ultima perioadă în partid, şi iată au reuşit să ajungă pe poziţii importante.

Mircea Dolha este preşedinte interimar, iar Mircea Man este prim-vicepreşedinte. Au fost câteva zeci de minute în care s-au felicitat între ei de parcă ar fi luat Bac-ul. Ne-am adus aminte de vremurile în care Dolha, un pesedist autentic, vorbea cu mult patos despre liberali, făcându-i în fel şi chip. Unii ar spune că aşa-i politica, dar şi în politică există nişte limite ce ar trebui respectate.

Din păcate pentru presa din Baia Mare, noua conducere a PNL Maramureş a şi trimis nişte săgeţi, ca să nu le numim altfel, otrăvite. Unii s-au simţit jigniţi, iar alţii au stat liniştiţi printre covrigii lui Dolha.

 

„Vă spun bună ziua dintr-o nouă postură, cea de preşedinte unic la PNL Maramureş şi totodată şi interimar cum din nefericire PNL Maramureş a avut din 2013. Sunt bucuros că ne revedem!

Ştiu că pentru unii este surprinzător, dar ştiţi cum se spune în viaţă: niciodată să nu spui niciodată.

Şi mie îmi place chestia asta, mă călăuzeşte în viaţă!

Vreau să vă spun pentru început că, în baza unei decizii a Biroului Politic Naţional, în unanimitate am fost votat preşedinte la PNL Maramureş, iar domnul Mircea Man, prim-vicepreşedinte pentru coordonare, în timp ce la alte judeţe au fost şi voturi împotrivă, au fost şi vociferări. Aici, pentru prima dată a fost un consens şi o majoritate absolută în BPN. Apoi, decizia 82 mai are un lucru interesant. Astăzi (joi 14 iulie n.red.) după ce voi prelua, după cum se spune, ştampila şi documentele partidului, putem, în sfârşit, să spunem că la Maramureş nu mai există foştii şi vechii sau noii, există PNL Maramureş şi, începând de astăzi, cine uită că, mă refer la cei din cadrul partidului, că dumneavoastră ziariştii aveţi toată largheţea să folosiţi orice apelativ şi orice denumire, însă cei din cadrul PNL, care uită şi vor mai folosi titulaturi de noi, vechi, foşti şi actuali, cei care se vor mai întâlni, unii într-o parte, alţii în altă parte vor avea o mare problemă pentru că o să-i consider în afara partidului. Ca să fie lucrurile foarte clare, începând de astăzi avem o misiune foarte grea, este vară şi nu vom beneficia de concedii.

Voi avea de reconstruit o filială greu încercată şi de aceea va trebui să avem o nouă abordare. Zic eu, deşi astăzi poate părea o utopie, după ce PSD-ul a obţinut tot ce a dorit în Maramureş, are o largă majoritate cu Băsescu şi cu alţii, în CJ. Are această convieţuire şi comuniune cu încă primarul ales Cătălin Cherecheş la Coaliţia pentru… nu ştiu ce, eu vă spun că PNL poate să reînvie prin forţe proprii şi în toamnă să răstoarne scorul, care nu ne-a avantajat, recunosc, la alegerilor locale. Vă rog ca această decizie 82 să nu o luaţi ca pe o sancţiune pentru foştii mei şefi, preşedinţi, copreşedinţi, ci ca pe o revigorare a organizaţiei şi cred că experienţa mea, expertiza mea poate să dovedească prin numărul de parlamentari pe care îl vom obţine în decembrie şi prin voturile aduse că vom intra pe un făgaş normal. Sunt voci care spun că PNL-ul sângerează încă, dinainte de locale, prin plecarea unora la ALDE şi la alte formaţiuni şi că vom mai sângera şi vom pierde membrii importanţi. Vă garantez prin fapte, din contră, vom aduce acasă toţi fii rătăcitori, toţi cei care doresc şi sunt de bună credinţă şi loaiali partidului, vor reveni la masă!”, a spus Mircea Dolha.

 

Parlamentarul maramureşean a spus că cei care au fost la conducerea filiale nu vor fi înlăturaţi.

„Dar fiecare trebuie să avem un culoar. Sunt multe culoare pe care trebuie să ne poziţionăm pentru a câştiga alegerile din toamnă şi pentru asta promit să fac toate diligenţele necesare aşa fel încât nimeni să nu se simtă îndepărtat, dar în acelaşi timp PNL să nu mai fie păcălit”, a spus Dolha. Acesta a încercat să explice că el nu a făcut tandem cu Man, ci o comuniune cu toţi ceilalţi din partid. În schimb, Dolha a transmis din nou mesajul dur: „cei care nu au rezultate şi nu pot sau mimează doar, că ajută partidul vor fi puşi pe un alt culoar şi nu îndepărtaţi”.

 

A urmat o sesiune de mulţumiri între Dolha, Ionel Bogdan şi Mircea Man pentru faptul că parlamentarul liberal neautentic a ajuns preşedinte. Un moment Kodak la conferinţa de presă.

Dolha a vorbit din nou despre rezultatele pe care PNL Maramureş le va obţine în toamnă, dar a transmis un mesaj surprinzător şi lui Cherecheş.

„Iar domnului Cătălin Cherecheş care va depune jurământul luni, îi transmit succes pentru scurtul mandat şi scurta activitate în funcţia de primar al municipiului. Şi vă spun şi de ce!

Nu mă interesează, pentru că eu nu discut problemele penale ale primarului, ci vreau doar să vă spun că deja ştim, suntem informaţi că actualul primar al Băii Mari doreşte să candideze la alegerile din toamnă pentru a primi imunitate. Îi dorim succes, dar sunt convins că PNL va avea parlamentari adevăraţi!”, a spus Mircea Dolha.

 

 

La PNL covrigii sunt calzi

 

Dolha a prezentat în cadrul conferinţei primul liberal autentic, venit în partid, după venirea lui la conducere. Marcel Mariş, firma Selmont a venit în PLN Maramureş. Dolha a mai spus că nu este singurul. Şi a urmat momentul covrigilor.

„Nu aş vrea să dau impresia domniilor voastre, celor din presă care munciţi mult şi de multe ori pe bani puţini, că la PNL de când am fost ales, de astăzi, că umblă câinii cu covrigii în coadă, dar covrigi calzi şi sucuri şi apă avem pe masa aceea, n-o să mai punem, cum a fost până acum obişnuinţa, pe masa dumneavoastră pentru că vă încurcă în ceea ce aveţi de făcut. Dar, oricare doriţi o cafea caldă, un covrig fierbinte sau o apă, sunt acolo pe masă”.

Dolha are o părere şi despre ce înseamnă liberal autentic.

„În opinia mea, liberal autentic nu înseamnă neapărat un membru al PNL, din 1990 de când s-a reînfiinţat după perioada comunistă, PNL. Liberal autentic înseamnă pentru mine cel care are profesie liberală sau cel care, în cazul domnului Mariş, este om de afaceri care a dat lună de lună salarii, după 1990, de 26 de ani la sute şi sute de persoane şi care a creat pentru Maramureş un brand. Pentru mine, PNL este cel mai istoric partid!

 

Desigur, confuzia liberalismului cu profesiile liberale este des întâlnită în România. Confuzie care arată cât de bine înţelege Dolha, doctrina liberală.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.