• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Martie , 2019

Cornelia Negruţ (ALDE): „Noi dorim un target de 15%”

Recent a avut loc o conferinţă de presă a conducerii ALDE Maramureş. Au participat preşedintele filialei, Cornelia Negruţ, vicepreşedintele Răzvan Birişan, Filip Claudiu, vicepreşedinte, Ciprian Rogojan, vicepreşedinte şi liderii organizaţiei de tineret.

 

Cornelia Negruţ a prezentat presei băimărene câteva concluzii în urma întâlnirii de la Oradea, întâlnire la care a participat condu­cerea ALDE. La întâlnire au par­ti­cipat toate organizațiile jude­țelor din partea de N-V a României, în vederea pregă­tirii alegerilor europarlamentare.
La această întâlnire au participat reprezentanți din Maramureș, Satu Mare, Bistrița Năsăud, Sălaj, Arad, Oradea, Alba și Bihor.

„A fost o întâlnire organizată de către cei de la centru, cu participarea domnului președinte Călin Popescu Tăriceanu, a secretarului general Daniel Chițoiu, a doamnei europarlamentar Norica Nicolai, precum și un staff de campanie pentru europarlamentare format din reprezentanți ai departamentelor de comunicare, de online, organizare evenimente, evidență contabilă. Am participat la această întâlnire cu o delegaţie formată din opt persoane.
A fost o întâlnire foarte bine gândită. Preşedintele Tăriceanu consideră că la alegerile europarlamentare vor veni mai mulţi votanţi, faţă de alte astfel de alegeri. Iar motivele pentru care votanţii ar trebui să voteze ALDE: Curajul şi consecvenţa în apărarea drepturilor şi libertăţilor individuale, ALDE este un partid capabil să susţină interesele naţionale în Europa, promovarea unei agende liberale la guvernare”, a spus Cornelia Negruţ.
 
Concluzia de la Oradea este că partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu creşte în sondaje. „Într-adevăr, sondajele care s-au făcut ne situează undeva între 10-12%. Noi dorim un target de 15%, dar pentru acest target, trebuie să convingem românii care vor merge la vot”, a mai spus Negruţ.

Președintele ALDE Maramureș con­sideră că declarațiile pe care Administrația Prezidențială le-a transmis referitor la legea privind bugetul pe anul 2019, au fost făcute în necunoștință de cauză. Reprezen­tații ALDE mai spun că trimiterea bugetului la Curtea Constituțională poate duce la blocarea instituțiilor statului.
În cadrul conferinței de presă, membrii organizației județene au făcut câteva declarații cu privire la scandalul pe bugetul României, care s-a mutat la Curtea Constituțională în urma sesizării făcute de președintele Klaus Iohannis.
„Nu cred că cineva a studiat această lege, nu cred că a participat la discu­țiile care au avut loc atât în comisiile de specialitate cât și la nivelul Parlamentului și au ieșit cu o declarație simplă în care probabil bugetul nu va fi promulgat și dacă totuși preșe­dintele a reușit în această perioadă de 80 de zile să nu numească doi miniștri și joi a numit cei doi miniștri ca a doua propunere pe care alianța PSD-ALDE a făcut-o, nu mi se pare normal să nu dea drumul la buget, pentru că vorbim despre un buget al României, vorbim inclusiv despre alocațiile pentru copii. Foarte ciudat, cei de la PNL le-au propus un proiect bun, aceste alocații au fost mărite și pe perioada când și eu, și domnul Rogojan făceam parte din Parlamentul României, de la 42 la 84. Acum s-au dublat, este foarte bine, s-a găsit și varianta Ordonan­ței, dar dacă domnul președinte nu va promulga Legea Bugetului și a Asigurărilor Sociale, bineînțeles că nu va intra în practică nici această măsură, foarte curios ridicată de către cei de la PNL. Au ieșit și în presă, s-au lăudat ce au făcut, dar când a fost să voteze Legea Bugetului, nu au votat. Dacă depui un amendament și îl susții, de ce nu îl votezi? Face parte din bugetul României, totuși”, a declarat preșe­dintele ALDE Maramureș, Cornelia Negruț.

În ceea ce privește ordonanțele date pe justiție, conducerea ALDE Mara­mureș e de părere că acestea regle­mentează un cadru legal și o ordine în tot ce ține de Ministerul Justiției.

 

„A fost o întâlnire foarte bine gândită. Preşedintele Tăriceanu consideră că la alegerile europarlamentare vor veni mai mulţi votanţi, faţă de alte astfel de alegeri. Iar motivele pentru care votanţii ar trebui să voteze ALDE: Curajul şi consecvenţa în apărarea drepturilor şi libertăţilor individuale, ALDE este un partid capabil să susţină interesele naţionale în Europa, promovarea unei agende liberale la guvernare”.
Cornelia Negruţ

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.