• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 21 Iulie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 25 Ianuarie , 2019

Contractele de lucrări pentru „Reabilitarea Drumului Nordului” au fost semnate la Consiliul Județean Maramureș

Achiziția publică de proiec­tare și execuție lucrări a fost divizată în două loturi, luând în considerare parti­cu­­la­ritățile geografice, factorii de eficiență financiară și tehnică, precum și necesitatea eliminării unor riscuri de incapacitate în execuție. Ambele loturi vor fi realizate de Implenia Baugesell­schaft m.b.H., firmă cu o experiență vastă în realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră, care a semnat, alături de președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, contractele de proiectare și execuție.

Lotul 1, în lungime totală de 40,659 km, cuprinde DJ108D, limită judeţ Să­laj – Ariniş – Rodina – Gârdani (DJ108A; traseul de drumuri interju­de­ţene DJ193, sector (Ardusat, intersecția cu DJ108A) - limită judeţ Satu Mare) - DJ 108A, sector (intersecția cu DJ193 - limită judeţ Sălaj); tronsonul DJ193 (sector int. DJ108A - limită judeţ Satu Mare) – DJ108A (sector intersecția cu DJ193 – intersecția cu DJ108D); DJ193, sector Ardusat (int. DJ108A) – Colţirea – Hideaga (DN1C. Valoarea totală a lucrărilor pentru lotul 1 este de 99. 424. 837,94 lei fără TVA.

Lotul 2 - în lungime totală de 32,099 km cuprinde DJ 182B Şomcuta Mare (int. DN1C) - Coaş (int. DJ 182C); DJ 182C Coaş (intersecția cu DJ 182B) - Copalnic (intersecția cu DN 18B); Copalnic Mănăştur (intersecția cu DN18B) - Şurdeşti (intersecția cu DJ 184. Valoare lucrărilor pentru lotul 2 este de 72 .134 .270,06 lei fără TVA.
Gabriel Zetea: Avem aprobați bani pentru reabilitarea a 200 km de drum județean
Președintele Consiliului Județean Ma­ra­mureș, Gabriel Zetea a subliniat faptul că, instituția pe care o conduce se află în fața unui moment important, respectiv semnarea proiectării și exe­cu­ției pentru unul dintre cele mai importante proiecte ale județului, „Drumul Nordului” fiind însă doar unul dintre obiectivele importante în ceea ce pri­vește reabilitarea drumurilor județene.
„Dintr-un total de aproape 800 km de drumuri județene, în Maramureș s-a reabilitat, în decursul a 26 de ani de existență a Consiliului Județean, doar un tronson de 56 km. Acum, atât prin fonduri europene, cât și naționale, avem aprobați bani pentru reabilitarea a 200 km de drum județean. Patru tronsoane importante de drum județean vor fi reabilitate cu bani de la Guvernul României, prin finanțări obținute pe PNDL1 și PNDL2. În ceea ce privește lucrările pentru acest proiect, pot spune că nu a fost o muncă ușoară, deoarece am avut contestații pe ambele loturi. Acestea au fost însă respinse și, acum putem semna Contractul de Proiectare și Execuție lucrări pentru Drumul Nordului, un proiect așteptat de foarte mulți ani. Ne dorim ca termenele să fie respectate și, la final, să fim cu toții mulțumiți,” a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ga­briel-Valer Zetea.
Și vicepreședintele George Moldovan a subliniat faptul că aceasta este o zi extrem de importantă pentru județul Maramureș, respectiv semnarea celui mai mare contract de infrastructură rutieră. „Am convingerea că, odată cu finalizarea acestui proiect, se va des­chide cel mai important tronson între două zone istorice ale județului nostru, între Țara Codrului și Țara Chioarului. Personal, voi fi prezent săptămânal în teren și voi supraveghea ca această lucrare să fie una de calitate și realizată în timpul stabilit”, a declarat vicepre­ședintele Consiliului Județean Mara­mureș, George Moldovan.
Următorul înscris la cuvânt a fost vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș, care a transmis felicitările sale pentru această realizare a instituției pe care o reprezintă. „Eu aștept recepția finală a lucrărilor, pentru că 780 de zile trec repede, iar asta ar însemna să ne regăsim tot în aceeași formulă, în viitorul Consiliu Județean Maramureș. Și chiar dacă nu voi fi săptămânal prezent în mijlocul constructorilor, promit să mă ocup de recepția finală pentru a fi una cât mai reușită”, a conchis vicepreședintele Consiliului Jude­țean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș.
Reprezentanții firmei executante dau asigurări asupra respectării prevederilor contractului
Sorin Seteanu, din partea firmei executante, Implenia Baugesellschaft m.b.H., a dat asigurări asupra respectării prevederilor contractului, prezentând totodată și portofoliul firmei, care a realizat multe lucrări de infrastructură mare în întreaga țară. Pe lângă reabilitarea efectivă a acestor tronsoane de drum, lucrările vizează și realizarea a 10.905 mp suprafaţă trotuare/trasee pietonale modernizate/realizate; 49 staţii transport public şi alveole construite/modernizate; 5.692 ml parapete de protecţie; 18.396 ml benzi rezonatoare. Durata totală de execuţie pentru fiecare lot în parte este de 780 de zile de la emiterea Ordinului Administrativ de începere din care 180 de zile pentru etapa I (de proiectare) şi 600 de zile pentru etapa a II-a (de execuţie efectivă a lucrărilor). Valoarea totală a proiectului „Reabilitare Drumul Nordului – Maramureș Etapa I” este de 233.320.508,44 lei, inclusiv TVA afe­rent. Valoarea pentru asistenţă finan­cia­ră nerambursabilă este de 221.342.800 lei, inclusiv TVA.
La conferința de presă prilejuită de semnarea contractului au fost prezenți atât consilierii județeni și primarii din comunele prin care trece Drumul Nordului, cât și reprezentanți ai celorlalte contracte de lucrări și servicii, dar și echipa de implementare a proiectului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.