• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 2 Decembrie , 2017

Consiliul Local Baia Mare şedinţă lejeră!

Sala de şedinţe a primit vizita consilierilor băimăreni cu mercu­rul termometrului urcat la un nivel potrivit pentru ca doamnele să îşi etaleze ţinutele de şedinţă, iar domnii să vină la costum, ori ţinute sport. A fost chiar şi o apariţie, oarecum şocantă, consilierul Dorel Mureşan care a etalat o nouă freză, fiind posesorul unui implant de păr. Din discuţiile de dinainte de şedinţă, toţi au fost de acord că Mureşan este primul consilier local post decembrist care apelează la tehnologia implantului. Au mai fost consilieri, chiar sunt şi în actualul mandat aleşi care îşi vopseau părul, ne referim la domni, sau îşi purtau părul alb cu o oarecare nobleţe. Am făcut aceste menţiuni nu din răutate ci pentru a arăta că cei din Consiliul Local sunt atenţi la ţinuta lor şi se prezintă mai mult decât onorabil. Măcar la acest capitol!

Desigur, doamnele sunt tot timpul elegante şi aranjate.

Pe borderoul de şedinţă au fost 40 de proiecte de hotărâre, iar pe cel suplimentar încă vreo şase.
S-a început cu cel suplimentar deoarece a avut loc o rectificare a bugetului municipiului. Proiectul a trecut fără probleme, fiind o rectificare a bugetului general. Primarul Cătălin Cherecheş a explicat proiectul: „Este vorba de o rectificare la Spitalul de Pneumofti­ziologie pentru acoperirea creșterilor salariale, respectiv rectificarea buge­telor la unitățile de învățământ. Pe lista de investiții, câteva redistribuiri, astfel încât să asigurăm finanțarea proiectelor care se află în execuție și redistribuirea sumelor pentru cheltuieli de personal între unitățile de învățământ pentru a asigura plata acestor cheltuieli. Despre aceste probleme la unităţile de învă­ţământ şi la spital. Nu sunt alte pr­o­bleme”, a spus primarul băimărean.
Celelalte proiecte au trecut foarte uşor, preşedintele de şedinţă, Dan Grumaz având inspiraţia de a nu mai citi tot proiectul de hotărâre, ci doar numărul şi avizele din comisiile de specialitate. Şi consilierii au borderouri.
La unul din proiecte au fost mai multe luări de cuvânt.
A fost un proiect prin care s-ar fi alocat o sumă mare de bani pentru studiul de fezabilitate şi alte documente în vede­rea lucrărilor la stadionul de Atletism. Consilierul liberal, Cristian Niculescu Ţâgârlaş i-a cerut secretarului Primă­riei, Lia Mureşan, să spună dacă terenul se mai află în patrimoniul municipiului. Primarul Cătălin Chere­cheş a spus că în actele prin care terenul a fost cedat ministerului Sportului pentru realizarea unui centru naţional de sport era menţionat că în eventualitatea în care nu se vor aloca fondurile necesare pentru realizarea centrului, municipiul va recupera bazele sportive oferite ministerului. Şi cum nu s-a făcut nimic, primarul băimărean a spus că oraşul este îndreptăţit să readucă bazele sportive la matca lor.
Directorul foarte cunoscut, Vasile Barbul a spus că votul favorabil al acestui proiect nu înseamnă că se vor aloca automat banii. Niculescu a insistat că nu există un temei juridic, iar Cătălin Cherecheş a retras proiectul de pe ordinea de zi, spunând că va fi con­vocată o şedinţă extraordinară dedicată acestui proiect, urmând ca până atunci să se afle concret ce şi cum, de la mi­nister. Alte probleme deosebite nu au fost, consilierii au votat la foc automat şi s-a ajuns la alegerea a doi membri în consiliul de administraţie la clubul sportiv Minaur, a doi reprezentaţi din partea CL Baia Mare. Propunerile au fost Pop Răducu şi Florin Leş, om de afaceri din mediul bancar.
Dar Niculescu Ţâgârlaş a făcut o altă propunere, o doamnă ce vine de la ADR Nord-Vest. A urmat vot secret, fără peripeţii, în urma căruia a ieşit Pop Răducu. A doua propunere din mediul privat nu a întrunit numărul de voturi legal.
Lucrurile se vor tranşa în următoarea şedinţă de Consiliu Local.

După urările de rămas bun, aleşii băimărenilor au plecat din sala de şedinţe a Primăriei, lăsând sala Europa pustie, caldă de la încălzire şi întu­necoasă după stingerea iluminatului. Doar cei care fac curăţenie au mai animat atmosfera în locul în care aleşii fac şi votează legi pentru oraş.

 


 „Este vorba de o rectificare la Spitalul de Pneumofti­ziologie pentru acoperirea creșterilor salariale, respectiv rectificarea buge­telor la unitățile de învățământ. Pe lista de investiții, câteva redistribuiri, astfel încât să asigurăm finanțarea proiectelor care se află în execuție și redistribuirea sumelor pentru cheltuieli de personal între unitățile de învățământ pentru a asigura plata acestor cheltuieli. Despre aceste probleme la unităţile de învă­ţământ şi la spital. Nu sunt alte probleme”.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.