• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 8 Noiembrie , 2021

Consiliul Județean Maramureș – parteneriate cu primăriile Baia Mare, Vișeu de Sus și Borșa pentru dezvoltarea infrastructurii de transport

În ședința de săptămâna trecută a Consiliului Județean Maramureș, aleșii județeni au aprobat Proiectele de Hotărâre care prevăd încheierea de acorduri de parteneriat cu primăriile Baia Mare, Vișeu de Sus și Borșa pentru implementarea proiectelor de dezvoltare și modernizare a infrastructurii rutiere din Maramureș.
Cu Primăria Baia Mare, Consiliul Județean a aprobat două parteneriate. Un acord de parteneriat a fost încheiat în vederea reabilitării și modernizării actualei centuri a municipiului Baia Mare. Cel de-al doilea acord de parteneriat cu Primăria Baia Mare prevede reabilitarea Drumului Ju­de­țean 183, Baia Mare - Izvoare - DN 18 și DN 19.
Cele două proiecte, realizate în parteneriat cu Primăria Baia Mare, se vor finanța prin Programul Na­țional de Investiții „Anghel Saligny” (PNI).
Acordul de colaborare cu Primăria Vișeu de Sus prevede realizarea obiectivului de investiții „Centura ocolitoare a orașului Vișeu de Sus, județul Maramureș”, un alt proiect important pentru dezvoltarea co­nec­tivității rutiere din județul Ma­ramureș.
Și pentru varianta de ocolire a orașului Borșa a fost încheiat un parteneriat cu primăria orașului. Prin urmare, pentru realizarea obiec­tivului de investiții „Variantă de ocolire a orașului Borșa, județul Maramureș”, Consiliul Județean, împreună cu Primăria Borșa, vor depune în comun cererea de finan­țare pentru obținerea banilor necesari implementării acestui proiect.
Un alt proiect important adoptat îl reprezintă înființarea Asociației „Organizația de Management al Destinației Maramureș” (OMD). Această organizație are rolul de a coordona activitatea în domeniul turismului a autorităților locale, sectorului privat și non-profit, de a identifica oportunități de dezvoltare și de a atrage investiții pentru realizarea proiectelor de dezvoltare a turismului în Maramureș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.