• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 Aprilie , 2022

Consilierii județeni au aprobat depunerea spre finanțare prin PNRR a proiectului de modernizare și schimbare a destinației pentru fostul Centru de Planificare Familială din Baia Mare

Dezvoltarea și modernizarea clădirilor publice, precum și eficientizarea aces­tora din punct de vedere energetic reprezintă obiective importante pentru echipa Consiliului Județean Maramureș.
În acest sens, aleșii județeni s-au întrunit în ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș, în cadrul căreia au aprobat depunerea proiectului „Reabilitare, extindere pe verticală și schimbare de destinație din clădire medicală în sediu administrativ”, din municipiul Baia Mare, str. Moldovei, nr. 14, spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Rezi­liență – PNRR.
Prin implementarea acestui proiect, se va îmbunătăți eficiența energetică a acestei clădiri, având în vedere faptul că vor fi realizate lucrări de reabilitare, izolare termică și, totodată, se va crea un spațiu mai mare prin extinderea pe verticală și recompartimentarea interioară a clădirii.
Odată ce lucrările de modernizare și extindere se vor finaliza, destinația clădirii va fi schimbată din sediu medical în sediu administrativ și aici va fi mutat sediul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Maramureș.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 2.120.600,71 lei, cu TVA, și se va finanța prin PNRR.
„După ce am depus proiecte pentru reabilitarea școlilor speciale și a clădirii DGASPC, am votat depunerea spre finanțare a proiectului de reabilitare, modernizare și schimbare a destinației pentru clădirea de pe strada Moldovei, Baia Mare, fostul Centru de Planificare Familială. Acest proiect este ultimul pe care îl depunem pe Com­ponența 5 – Valul Renovării din cadrul PNRR, fiind ultimele fonduri pe această axă în Planul Na­țional de Redresare și Rezi­liență.
După finalizarea proiectului și reabilitarea integrală a clădirii, aici vom muta sediul Direcției Jude­țene de Evidență a Persoanelor Maramureș, astfel încât instituția să își desfășoare activitatea într-un cadru cât mai potrivit, în prezent neavând tot spațiul necesar pentru buna desfășurare a activității. De asemenea, prin acest proiect, contribuim la modernizarea și dezvoltarea infrastructurii clădirilor pu­blice existente în județ”, a declarat președintele administrației ju­de­țene, Ionel Bogdan.

Biroul de presă
al Consiliului Județean Maramureș
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.